DÜNYA

Trump: Eğer Avrupa'da sevilseydim, işimi yapmamış olurdum

ABD Başkanı Donald Trump, Avrupa ülkelerinde kendisine desteğin düşük olmasını umursamadığını belirterek, "Sevilmemem gerekiyor. Eğer sevilseydim, işimi yapmamış olurdum" dedi.
Sitede oku

Deutsche Welle'nin aktardığına göre, Trump, 2019 yılının ilk kabine toplantısında yaptığı konuşmada 'Avrupalılar arasında sevilmemesi' konusuna da değindi.

'Trump, 2018'de günde ortalama 15 yalan söyledi'
Avrupa'nın hem savunma hem de ticaret konusunda ABD'ye karşı adil olmadığını savunan Trump, "Bunun için seçildim. Avrupa'da sevilmemem gerekiyor. Eğer sevilseydim, işimi yapmamış olurdum" dedi. 

Trump, konuşması sırasında ayrıca daha önce pek çok kez dile getirdiği 'NATO'nun yükünün sadece ABD'nin omuzlarında olduğu' görüşüne bir kez daha değindi.

ABD'de merkezli bir düşünce kuruluşu olan Pew Araştırma Merkezi'nin geçen Ekim'de açıkladığı bir rapor, Trump'a Avrupa ülkelerinde duyulan güvenin giderek azaldığını gösteriyordu.

Araştırmaya göre Almanların yüzde 10'u, Fransızların yüzde 9'u, İspanyolların yüzde 7'si ve İngilizlerin yüzde 28'i Trump'ın dünya meselelerini olumlu bir şekilde ele aldığını düşünüyor. 

'BENİ AVRUPALILAR SEÇMEDİ'

Trump'tan eş bulma tavsiyesi almak için Beyaz Saray'a girmeye çalışan kişi tutuklandı
Avrupalılar arasında yapılan bu tarz kamuoyu yoklamalarının farkında olduğunu ve umursamadığını belirten Trump, "Beni Avrupalılar seçmedi, Amerikalılar seçti, Amerikalı vergi mükellefleri. Bu kadar açık" dedi.

Trump, buna karşın Avrupalı liderlerle arasının iyi olduğunu ve onları dost olarak gördüğünü belirterek "O ülkelere muazzam hizmetlerde bulunuyoruz, en azından bize saygı göstermeliler"  şeklinde konuştu.

ABD Başkanı ayrıca, isteseydi Avrupa'da çok sevilen birisi olabileceğini iddia ederek, "(Avrupa'da) istediğim her göreve gelebilirim, ama istemiyorum" ifadelerini kullandı. 

Yorum yaz