Bunun üzerine mahkeme kararının uygulanması için 5 milyon kadın eyaletin kuzeyinden güneyine kadar otoyollarda 620 kilometrelik insan zinciri oluşturmuştu.
Bugün ise, iki kadının Sabarimala'ya girmesi ülke gündemine damgasını vurdu. Polis, olayın ardından mahkeme kararını destekleyen ve cinsiyet eşitliğini savunan kadınların Kerela'da yaptığı protestoya tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti.
Kerela eyaletinin siyasi lideri Pinarayi Vijayan, iki kadının daha önce de tapınağa girmeye çalıştıklarını ve engellendiklerini, ancak mahkeme kararının ardından herhangi bir engelle karşılaşmadıklarını söyledi.
Hindistan'ın iktidar partisi Bharatiya Janata (BJP) ise, mahkeme kararının Hindistan'ın değerlerine bir saldırı olduğunu savunuyor.
Hindular Lord Ayappa'nın kendisine dua etmeye gelecek olanlarla ilgili net kurallar koyduğunu savunuyor. Lord Ayappa'nın dini nedenlerle hiç cinsel ilişkiye girmediği, bu nedenle de tapınağına kadınların girmesini yasakladığına inanılıyor.
Hindular, adet dönemindeki kadınları "kirli" kabul ediyor ve bu kadınların dini törenlere katılmasını yasaklıyor. Bu nedenle Sabarimala Tapınağı da 10-50 yaş arası kadınlara kapalıydı.