DÜNYA

Suriye'deki Müslüman Kardeşler: Büyükelçiliklerin açılması diplomatik ilişkilerin yeniden başladığının göstergesi

Suriye'deki Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan), bazı Arap ülkelerinin Suriye'nin başkenti Şam'daki büyükelçiliklerini yeniden açmalarını 'diplomatik ilişkilerin yeniden başladığının göstergesi' olarak değerlendirdi.
Sitede oku

Moritanya Cumhurbaşkanı Abdülaziz, Şam’ı ziyaret eden ikinci Arap lider olacak
Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Suriye'deki çatışmaların başlamasıyla kapattıkları büyükelçiliklerini yeniden açmalarının ardından Suriye Müslüman Kardeşler Teşkilatı, resmi internet sitesinde yayımladığı yazılı açıklamada, "Esad rejimine destek niteliğinde üzüntü verici bir adım. Taraflar arasında diplomatik ilişkilerin yeniden başladığının göstergesi" ifadelerini kullandı.

Suudi Arabistan, BAE, Umman, Kuveyt, Bahreyn ve Katar'ın üyesi olduğu Körfez İşbirliği Teşkilatı (KİK), Mart 2012'de Suriye'deki büyükelçilerini çekme kararı almıştı.

Suriye hükümetinden geçen ay yapılan açıklamada, Arap ülkelerinin Şam'daki büyükelçiliklerini yeniden açmaları durumunda bundan memnuniyet duyacakları kaydedilmişti.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) ardından Bahreyn de dün, 7 yıl sonra Suriye'nin başkenti Şam'da yeniden büyükelçilik açmıştı.

Sudan Cumhurbaşkanı Ömer el-Beşir, 16 Aralık'ta Şam'da Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşmüştü.

Yorum yaz