DÜNYA

Kremlin’den beklenen Putin-Erdoğan görüşmesi hakkında açıklama: Henüz karar verilmedi

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ne zaman bir araya geleceğine ilişkin kararın, üst düzey Rus ve Türk heyetlerinin bugün Moksova’da gerçekleştirdiği görüşmenin sonuçlarına göre karar verileceğini söyledi.
Sitede oku

Üst düzey Rus ve Türk heyetleri Menbiç'teki gelişmeleri görüşmek üzere bir araya geldi
Kremlin Sözcüsü Peskov, ABD askerlerinin Suriye'den çekilmesi kararı ve Menbiç'in kontrolünün YPG'nin çağrısıyla Suriye hükümetine geçmesi gibi gelişmelerin ardından Rus lider Putin'in Türk mevkidaşı Erdoğan ile zaman bir araya geleceği sorusu karşısında, buna, Rus ve Türk dışişleri bakanları, savunma bakanları ve istihbarat başkanlarının bugün Moskova'da yaptıkları görüşmenin sonuçlarına göre karar verileceğini söyledi.

Rus ve Türk dışişleri bakanları, savunma bakanları ve istihbarat başkanlarının bugün Moskova'daki görüşmelerinde Suriye'deki son gelişmeleri ele alması bekleniyor.

Erdoğan: Suriye, Münbiç'te psikolojik eylem içinde
ABD'nin koruması altında olan YPG güçleri, Amerikan askerlerinin Suriye'den çekilme kararı sonrası Türkiye'nin Menbiç'e operasyon planları nedeniyle Şam'dan yardım istemişti. Suriye ordusu da bunun üzerine Menbiç'e girip bayrağını dikmişti.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'den asker çekme kararının hemen sonrasında yakın zamanda Rus mevkidaşı Putin ile görüşmek istediği söylemişti. Görüşmenin zamanı o günden bu yana netlik kazanmış değil.

Türkiye, YPG'yi, PKK’nın Suriye’deki uzantısı olarak görüyor ve bu yapıyla ilişkili DSG gibi örgütlerin de 'terör örgütü' olarak kabul edilmesini istiyor. Ancak, Başta ABD olmak üzere Batılı güçler, Ankara’nın bu görüşünü kabul etmiyor. Ankara, ayrıca YPG'ye silah verilmesine de sert bir şekilde karşı çıkıyor.

Yorum yaz