DÜNYA

Rus füze tasarımcısı: SSCB, INF'nin uygulanmasında safça davrandı

Moskova Termal Teknolojiler Enstitüsü Baş Tasarımcısı Yuriy Solomonov, Sovyetler Birliği'nin Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'nın (INF) uygulanması sırasında 'açık şekilde safça' davrandığını belirtti.
Sitede oku

Putin: INF'nin SSCB tarafından neden imzalandığını bir tek Tanrı bilir
Yars, Topol-M ve Bulava gibi stratejik füzeleri geliştiren enstitünün baş tasarımcısı olan Solomonov, Rus Argumenty Nedeli gazetesine verdiği demeçte SSCB'nin INF'nin uygulanması sırasında ABD'den çok daha fazla silah imha ederek açık şekilde saflık ettiğini söyledi.

Solomonov, "SSCB, Pioneer tipi 800 orta menzilli füze fırlatma mekanizması imha ederken ABD ise kat be kat az sayıda Pershing sistemini envanterinden çıkardı" dedi.

'ABD'YE İYİ DÜŞÜNÜLMÜŞ YANIT VERİLMELİ'

Rus uzman, ABD'nin INF'den çekildikten sonra Avrupa'ya orta menzilli füzeler konuşlandırması halinde Rusya'nın buna mutlaka yanıt vereceğinin altını çizdi.

Solomonov, "ABD'nin böyle bir adım atması halinde yanıt verilecek, askeri ve teknolojik açıdan bunda bir zorluk yok. Ancak bu, SSCB dönemindeki gibi bir yanıt değil, iyi düşünülmüş bir yanıt olmalı" diye konuştu.

Yorum yaz