DÜNYA

Rus kadın spor yıldızları yılın her ayında manşetlerdeydi

Yılın sonuna yaklaşırken spor dünyasında her ay rekorlar, sansasyonlar ve skandallara imza atıldı. Rus spor yıldızları da madalya ve yenilgilerinin yanı sıra sosyal medya paylaşımları ile çok konuşuldu. Sputnik, RT Sport'un hazırladığı, Rus sporcuların gündeme damgasını vuran olaylarından seçmeler hazırladı.
Sitede oku

Ocak- Rus futbol hakemi Yekaterina Kostrunina yılın en seksi hakemi olarak gösterildi. Yerel bir takım Yenisey Krasnoyarsk taraftarı olan 23 yaşındaki Kostyunina, bir gün Dünya Kupası maçı yönetmeyi hayal ediyor.

Şubat- 'Rus Angelina Jolie' olarak anılan curling sporcusu Anastasya Brizgalova, eşi ile birlikte Pyeongchang Kış Oyunları'nda bronz madalya kazandı.

 

Nisan- Yenisey kadınlar futbol takımı Rusya ligini kazanmaları halinde erotik fotoğraf çektirecekleri sözü vermişti. Takım bu vaadini açıklarken dikkat çeken fotoğraflar paylaşmıştı.

Mayıs- Rus tenis yıldızı Mariya Şarapova, 15 aylık yasağının ardından bir Grand Slam turnuvasına en iyi sonucunu elde etmiş, Roland Garros turnuvasına katılmıştı. Çeyrek finale ulaşan Şarapova, İspanyol Garbine Muguruza'ya yenilmişti. Sporcu, bu yıl Forbes dergisi tarafından 10 milyon dolardan fazla gelirle yılın en çok kazanan 5 sporcusu arasında gösterilmişti.

Haziran- Rusya'nın ağırladığı FIFA Dünya Kupası sırasında Moskova'daki Lujniki Stadyumu'nda görülen Natalya Nemçinova, turnuvanın ‘en seksi taraftarı' unvanına layık görülmüştü.
Temmuz- Nemçinova'nın yanı sıra Mariya Liman da Dünya Kupası'nda dikkat çeken taraftarlardandı. 24 yaşındaki Liman, şampiyona sırasındaki fotoğraflarıyla ün kazanmıştı. Play Boy dersinine poz veren Liman, Fashion TV'de sunucu olarak da görülmüştü.

 

 

 

 

 

 

DÜNYAYAŞAMSPORHaberlerRusya
Yorum yaz