DÜNYA

Ukrayna ordusunun Çeçen müttefikleri, IŞİD'le bağlantılarını açıkça itiraf etti

İngiliz The Times gazetesine konuşan Ukrayna ordusu müttefiki durumundaki Şeyh Mansur taburu lideri Müslim Çeberloyevskiy, IŞİD tarafından eğitildiklerini itiraf ederken Putin'e yönelik ithamlarda bulundu.
Sitede oku

Ukrayna'dan 'Rusya savunma sanayine karşı yaptırım' tasarısı
Son dönemde Rusya karşıtı yayınlara ağırlık veren İngiliz The Times gazetesi, bu kez Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i Ukraynalıların ve Çeçenlerin ortak düşmanı olarak gösteren bir yazıya yer verdi.

Ukrayna ordusunun ülkenin güneydoğusunda düzenlediği operasyonlara katılan taburun lideri Çeberloyevskiy, The Times'tan Marc Bennetts'e verdiği demeçte, "Kremlin destekli ayrılıkçılara karşı Ukrayna'nın yanında savaşmamızın basit bir açıklaması var. Putin bizim ortak düşmanımız. O, sadece kötülük getiriyor" iddiasında bulundu.

'SURİYE VE IRAK'TA IŞİD'DEN EĞİTİM ALDIKLARINI İTİRAF ETTİLER'

Rusya, Ukrayna'ya yönelik yaptırımları genişletti
Ukrayna'daki bazı Çeçen militanların Suriye ve Irak'ta IŞİD tarafından eğitildiklerini itiraf ettiğini kaydeden Bennets, Kiev yönetiminin militanlarla bir bağı olmadığını ancak onların eylemlerine göz yummaları nedeniyle eleştiri topladığını belirtti.

'KADİROV, ÇEÇEN HALKINI TEMSİL ETMİYOR'

Çeberloyevskiy, Kremlin tarafından göreve getirildiğini iddia ettiği Çeçen lider Ramzan Kadirov'un Çeçen halkını temsil etmediğini öne sürdü.

Rus Senatör: Rusya ile Ukrayna arasında savaş olamaz
Çeçen militan, "Ukrayna'ya saldıranın Çeçenler değil Kremlin olduğunu tüm dünyanın öğrenmesini istiyoruz. Kadirov ve Çeçen halkı, tamamen farklı şeyler" diye konuştu.

SAĞ SEKTÖR'ÜN KOMUTASI ALTINDA SAVAŞTIĞI BELİRTİLİYOR

Şeyh Mansur taburu, Ukrayna'da yasalara aykırı olarak etkili şekilde faaliyet gösteriyor. Bazı kaynaklarda Çeçen grubun aşırı sağcı Sağ Sektör'ün komutası altında savaştığı da belirtiliyor.

Daha önce bir röportajında Kievli güçlerle çok iyi ilişkileri olduğunu anlatan Çeberloyevskiy, "Herhangi bir bölgede zorluk yaşadıklarında, bizi çağırıyorlar ve biz de yardım ediyoruz" demişti.

Yorum yaz