DÜNYA

Rus turistler, Kapadokya'ya daha sık gitmeye başladı

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR), Rus turistlerinin Kapadokya rezervasyonlarında gözle görülür bir artış olduğunu belirtti. Daha önce sadece yaz sezonunda Rus turist çeken Kapadokya’ya kış döneminde de ilginin arttığı belirtildi.
Sitede oku

Rusya'da 2018'in turizm lideri Türkiye oldu: Satışlar yüzde 25 arttı
Yılda iki buçuk milyon turistin ziyaret ettiği Kapadokya'ya giden Rus turist sayısı bu rakamın yüzde 10'unu geçmiyor. Daha önce genel olarak, Antalya sahil beldelerinde tatil yapan Rus turistler iki günlük geziler kapsamında Kapadokya'yı ziyaret ederlerdi. Ancak son iki yılda tercihler değişmeye başladı.

Kapadokya'daki otellerden birinin temsilcisi olan Oğuz Bey, "Önceleri, Rus turistler sadece yaz aylarında buraya gelirdi. Ancak, kış sezonu için yapılan rezervasyonlara bakıldığında, iki yıl önce şekillenen sezon dışı dönemde talep artışı olduğunu görüyoruz" dedi.

Kapadokya'daki otelciler kış aylarında cazip fiyatlar sunuyor. Kapadokya'daki bazı otelciler, önümüzdeki kış aylarında Rus turist sayısında bir yıl öncesine göre yüzde 20 artış bekliyor.

Kış sezonuna olan talepteki artış nedeniyle, Kapadokya'da daha önce sadece Nisan-Ekim arası dönemde süren balon turları kış aylarında da devam ediyor. Yaz sezonunda 150 dolar olan balon turu fiyatı, kışın 130 dolara iniyor.

Yorum yaz