DÜNYA

Japonya'da iki mahkum daha idam edildi

Japonya'da bu yıl iki mahkumun daha idam edilmesiyle, 2008'den bu yana, ülkede bir yıl içinde uygulanan ölüm cezası rekor seviyeye yükselmiş oldu.
Sitede oku

Japonya, sarin gazı saldırısı yapan Yüce Gerçek tarikatının tüm üyelerini idam etti
Eski bir Yakuza üyesi olan 60 yaşındaki Keizo Okamoto ve bir varlık yönetim şirketinin çalışanı olan 67 yaşındaki Hiroya Suemori, soygun ve cinayet suçları nedeniyle 2004'te ölüm cezasına çarptırılmıştı.

Okamoto ve Suemori, 1998'de yatırım danışmanlığı şirketi başkanını öldürmüş ve yaklaşık 900 bin dolar çalmıştı.

İki kişinin idam kararı Salı günü Adalet Bakanı Takashi Yamashita tarafından imzalandı. Yamashita cinayeti "Bencil sebeplerden dolayı mağdurun kıymetli hayatını sonlandıran acımasız bir eylem" olarak değerlendirdi.

BU YIL 15 KİŞİ İDAM EDİLDİ

Malezya idam cezasını kaldırmaya hazırlanıyor
Osaka kentinde uygulandığı öğrenilen iki ölüm cezası sayısı 15'e yükseldi. Bu, 2008'den bu yana, ülkede bir yıl içinde uygulanan rekor idam sayısı anlamına geliyor.

Uluslararası Af Örgütü'nün verilerine göre, Japonya'da hakkında ölüm cezası verilen kişilerin kendileri ve aileleri cezanın ne zaman uygulanacağı hakkında bilgilendirilmiyor.

Ceza Muhakemeleri Usulü Kanunu, ölüm cezasının karar verilmesinden sonraki altı ay içinde uygulanması gerektiğini belirtse de bu yasa uygulanmıyor ve mahkumlar yıllarca bekletilebiliyor.

Başbakan Shinzo Abe, Aralık 2012'de göreve başladığından beri toplam 36 mahkum idam edildi. Bu, Japonya'nın idam cezasını kaldırması için uluslararası ölçekte tepkiler almasına neden oluyor.

Yorum yaz