DÜNYA

Adalet Bakanı Gül: İsrail’in YPG, PKK gibi terör örgütlerine destek fırsatını kaçırmaması şaşırtıcı değil

İsrail Başbakanı Benyamin Netenyahu ile İsrail Adalet Bakanı Ayelet Şaked'in Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik sözlerini değerlendiren Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, "Ne terör devleti İsrail’in YPG, PKK gibi terör örgütlerine destek fırsatını ganimet bilerek saldırmasına, ne de İsrail Adalet Bakanı’nın terör adına ağıt yakmasına şaşırmıyoruz" dedi.
Sitede oku

Netanyahu: Ordusu Kürt köylerinde kadınları ve çocukları katleden Erdoğan, İsrail'e vaaz vermesin
Gül, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun Türk ordusuna yönelik ifadelerine ilişkin paylaşımda bulundu.

"Türkiye'nin terörle mücadeledeki azim ve kararlılığı, hem sahada hem masa başında aldığı sonuçlar ve Cumhurbaşkanımızın haykırdığı hakikatler yalnızca İsrail Başbakanı Netanyahu'yu değil, İsrail Adalet Bakanını da fazlasıyla rahatsız etmiş" ifadesini kullanan Gül, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Ne terör devleti İsrail'in YPG, PKK gibi terör örgütlerine destek fırsatını ganimet bilerek saldırmasına ne de İsrail Adalet Bakanı'nın terör adına ağıt yakmasına şaşırmıyoruz. Bizler bu coğrafyada zulüm, işgal ve terörün sonu gelene dek rahatsızlık vermeye devam edeceğiz."

​Türkiye, YPG'yi, PKK’nın Suriye’deki uzantısı olarak görüyor ve bu yapıyla ilişkili DSG gibi örgütlerin de 'terör örgütü' olarak kabul edilmesini istiyor. Ancak, Başta ABD olmak üzere Batılı güçler, Ankara’nın bu görüşünü kabul etmiyor. Ankara, ayrıca YPG'ye silah verilmesine de sert bir şekilde karşı çıkıyor.

Yorum yaz