DÜNYA

Trump: Erdoğan, Suriye'de IŞİD kalıntılarını yok edeceğini söyledi

ABD Başkanı Donald Trump, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdikleri görüşmeye Twitter hesabında bir paylaşımda bulundu. Trump, "Erdoğan Suriye'de IŞİD'den kalanı yok edeceğini söyledi. Suriye'deki askerlerimiz evine dönüyor" dedi.
Sitede oku

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye'den çekilme kararı kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesine ilişkin, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, bana Suriye'deki IŞİD kalıntılarını yok edeceği konusunda kuvvetli bir bilgi verdi. Kendisi bunu yapabilecek bir adam. Ayrıca Türkiye (Suriye'nin) kapı komşusu. Bizim askerlerimiz eve dönüyor" ifadesini kullandı.

​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump dün telefon görüşmesi gerçekleştirmişti.

Erdoğan, Twitter hesabında yaptığı paylaşımında Trump ile verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirterek, "Bugün ABD Başkanı Sayın Donald Trump ile ticari ilişkilerimizden Suriye´deki gelişmelere kadar birçok konuda eş güdümümüzü artırma noktasında mutabık kaldığımız verimli bir telefon görüşmesi gerçekleştirdik. Görüşmemizin ülkelerimiz ve bölgemiz için hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Yorum yaz