DÜNYA

Ryabkov: Washington Putin ile Trump'ın görüşmesiyle ilgilenirse hızlıca karşılık veririz

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, Moskova'nın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD Başkanı Donald Trump arasında önümüzdeki yıl bir görüşme yapılmasının gerekli olduğunu düşündüğünü, Washington hazır olduğunu gösterirse hızlıca karşılık verileceğini belirtti.
Sitede oku

Ryabkov: ABD'nin Suriye'den çekileceğine inanmıyorum
Rus basınına konuşan Ryabkov "Eğer ABD tarafı görüşme ile ilgilenirse, Moskova da buna hazır olduğunu hızlıca doğrulayacaktır. Bizce liderlerin görüşmesi çok gerekli" dedi. Ryabkov ayrıca, bunun Washington'dan bir lütuf bekledikleri anlamına da gelmediğini vurguladı.

"Ancak bu bizim ABD'den bir lütuf beklediğimiz anlamına gelmiyor" diyen Ryabkov, "ABD'li yetkililerin, Moskova'nın Washington'la ilişkilerini normalleştirmek konusunda, Washington'ın Moskova ile olan ilişkilerini düzeltmek konusunda olduğundan daha fazla istekli olduğunu düşünmesi büyük bir hata olur" ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump, Arjantin'deki G20 zirvesi kapsamında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yapacağı görüşmeyi iptal etmişti.

Yorum yaz