MULTİMEDYA

Japonya imparatoru Akihito görevinden ayrılmadan önce son kez doğum gününü kutladı

Sitede oku

1989'dan bu yana Japonya imparatoru olan Akihito'nun dünyanın en eski imparatorluk ailesinden gelen, Japonya'nın efsanevi kurucusu İmparator Cimmu'nun 125. kuşak torunu olduğuna inanılıyor. 

1 / 5
İmparator Akihito, geçen yıl yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında ' yaşı ve sağlık durumunu' gerekçe göstererek görevi bırakmak istediğini belirterek, "İmparatorun görevlerinin herhangi bir sekteye uğramadan istikrarlı bir şekilde sürdürüleceğini ümit ediyorum" açıklamasında bulunmuştu.
2 / 5
Akihito, Japonya'da 200 yıl sonra tahttan çekilen ilk hükümdar olacak.
3 / 5
Japon İmparator, doğum günü töreninde yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: “2. Dünya Savaşı’nda kaybettiğimiz sayısız canı, savaş sonrası Japonya’da barış ve refahın Japon halkının fedakarlıkları ve çabaları üzerine kurulu olduğunu unutmamanın, bu tarihi savaş sonrasında doğanlara da aktarmanın önemli olduğuna inanıyorum. Heisei döneminin (8 Ocak 1989'da Akihito'nun tahta geçmesiyle başlayan dönem) sona eriyor olması, bu dönemde başka bir savaş yaşamamış olmamız bana büyük huzur veriyor.”
4 / 5
İmparator olarak yolculuğumun sonuna geldiğini belirten Akihito, konuşmasına "Beni devletin sembolü olarak kabul eden ve desteklemeye devam edenlere teşekkür etmek istiyorum. İmparatoriçe'ye gerçekten minnettarım. Benimle bu yolda yürümeyi seçti ve altmıştan fazla yıl hem imparatorluk ailesine hem de Japonya halkına büyük bir bağlılıkla hizmet etti" sözleriyle devam etti.
5 / 5
Akihito ayrıca “Japon halkının buraya çalışmak için gelen yabancıları toplumumuzun bir parçası olarak kabul edip kucak açabilmesini umuyorum” ifadesini kullandı. Japonya'da kabine kasım ayında ülkedeki göçmenlik kurallarını hafifletmeyi ve ülkeye daha fazla mavi yakalı yabancı işçi kabul edilmesine olanak sağlamayı öngören yasa tasarısını kabul etmişti.
Yorum yaz