DÜNYA

Pompeo: Rusya ile Türkiye’nin, Suriye’yle ilgili taahhütlerini yerine getireceğini umuyoruz

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Rusya ve Türkiye’nin BM Güvenlik Konseyi’nin kararı kapsamında Suriye’de üzerine aldıkları yükümlülükleri yerine getireceğini umduklarını belirtti.
Sitede oku

'Rusya ve Türkiye, ABD çekildikten sonra Suriye’deki istikrarı daha aktif tesis etmeli’
NPR radyosuna açıklamasında, ABD'nin askerlerini Suriye'den çekme kararını değerlendiren Pompeo, "Ruslara ve Türklere güveniyoruz. Bu iki ülkenin BM Güvenlik Konseyi kararı kapsamındaki yükümlülüklerine saygı göstereceğini umuyoruz. ABD diplomatik çabalar göstermeye devam edecek" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, ABD askerlerinin Suriye'den çekileceğini açıklamış Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders da "IŞİD ile mücadelenin yeni evresine girmekle beraber, ABD askerlerini ülkeye geri çekmeye başladık" şeklinde açıklama yapmıştı.

Amerikan medyasının Dışişleri yetkililerine dayandırdığı haberlerde de Dışişleri Bakanlığının, Suriye'deki tüm personelini 24 saat içinde çekeceği ve ABD'nin Suriye'deki askerlerinin de 60 ila 100 gün içinde ülkeden çekileceği iddia edilmişti.

Türkiye, YPG'yi, PKK’nın Suriye’deki uzantısı olarak görüyor ve bu yapıyla ilişkili DSG gibi örgütlerin de 'terör örgütü' olarak kabul edilmesini istiyor. Ancak, Başta ABD olmak üzere Batılı güçler, Ankara’nın bu görüşünü kabul etmiyor. Ankara, ayrıca YPG'ye silah verilmesine de sert bir şekilde karşı çıkıyor.

Yorum yaz