DÜNYA

Beyaz Saray'ın internet sitesinde 'DSG'yi koruyun' kampanyası

ABD’nin Suriye’den çekilme kararı sonrası Beyaz Saray’ın internet sitesinde 'Rojava’nın Yemen olmasına izin vermeyin’ başlıklı bir imza kampanyası başlatıldı. Kampanya metninde 'Başkan Donald Trump’ı ve Kongre’yi Rojava’yı savunmak için çok geç olmadan harekete geçmeye çağırırız' denildi.
Sitede oku

DSG: Menbiç'e özerklik verilirse, kenti Suriye hükümetine devredebiliriz
19 Aralık’ta başlatılan ve Demokratik Suriye Güçleri'ni (DSG) koruma çağrısı yapılan 'Rojava’nın Yemen olmasına izin vermeyin' başlıklı kampanyaya şu ana dek 2 bin 609 kişi imza verdi. İmzacılar, 100,000 imza toplanmasını hedefliyor.

Aydınlık'ın haberine göre kampanya metninde şu ifadeler yer alıyor:

'TÜRKİYE'NİN AFRİN'DEKİ SAVAŞ SUÇLARININ TESCİLLENDİĞİ BİR DÖNEM'

— Trump yönetimi, Türkiye'nin Afrin'deki savaş suçlarının da tescillendiği bir dönemde, ABD birliklerini Suriye'den çekmeyi planlıyor. Türkiye Cumhurbaşkanı R. T. Erdoğan, kısa süre önce yaptığı bir konuşmada, bölgeyi istila etmek için yakın zamanda bir saldırı düzenleyeceklerini belirtti. Seçilmiş temsilcilerimizden, Türkiye'nin Fırat'ın doğusundaki Rojava'ya (Suriye'nin kuzeyindeki Kürt bölgesi) saldırması durumunda doğacak kötü sonuçları engellemelerini istiyoruz.

'ABD, TÜRKİYE'Yİ KÜRTLERLE MÜZAKEREYE ZORLAYABİLİR'

— ABD, Erdoğan'ın geri çekilmesini talep ederse, olası bir kan banyosu ve yüz binlerce insanın yerinden edilmesini önleyebilir. Sınırsız şiddet döngüsünü durdurarak, Türkiye’yi kendi Kürt nüfusu ile barış müzakerelerini yeniden başlatmaya zorlayabilir. Başkan Trump ve Kongre’yi çok geç olmadan Rojava’yı savunmaya çağırıyoruz.

Yorum yaz