DÜNYA

Rusya Dışişleri Bakanlığı: Lvov hapishanesinde hayatını kaybeden vatandaşımız öldürülmüş olabilir

Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Ukrayna’dan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Lugansk Halk Cumhuriyeti (LNR) saflarında gönüllü olarak savaşan Valeriy İvanov’un tutulduğu Lvov hapishanesinde öldürülmüş olabileceği belirtildi.
Sitede oku

Ukraynalı milliyetçiler Lvov’daki Rus konsolosluğunun önünde lastik yakarak eylem düzenledi
Rus diplomatlarının gönüllü Valeriy İvanov'un öldüğü hapishaneyi ziyaret ettiği belirtilen açıklamada, "Elimizdeki bilgilere göre, otopsi raporu merhumun dört kaburgasının kırıldığı ve beyin travması da dahil olmak üzere çok sayıda ciddi yaralanma olduğunu gösteriyor. Bu da, Rus vatandaşının kasıtlı olarak öldürüldüğünü ortaya koyuyor" denildi.

Daha önce, LNR Donbass insani yardım grubu temsilcisi Olga Koptseva, Sputnik'e yaptığı açıklamada, Rus gönüllü Valeriy İvanov'un Lvov hapishanesindeki gardiyanlar tarafından dövülerek öldürüldüğünü bildirmişti. Koptseva ayrıca, İvanov'un adının, geçen Aralık ayında gerçekleşen takas listesinde bulunduğunu, ancak Ukraynalı yetkililerin son anda İvanov ve birkaç Rus vatandaşını daha listeden çıkardıklarını aktarmıştı.

Yorum yaz