DÜNYA

Peskov: Putin’in bir gün bile tatil yapma gibi bir lüksü yok

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yılbaşı programının her zamanki gibi yoğun olacağını, boş bir gün bile öngörülmediğini söyledi.
Sitede oku

Putin yıl sonu basın toplantısı düzenledi: Türkiye NATO üyesi olmasına karşın bağımsız bir dış politika izliyor
Rossiya 24 kanalında yayınlanan bir programa katılan Peskov, Rusya liderinin yılbaşı programına dair soruyu, ‘Devlet başkanının yılbaşı programı pek öngörülemez, çünkü ani bir şekilde çalışma planları ortaya çıkabiliyor. Genellikle devlet başkanının öyle kapsamlı birkaç günlük tatil yapma imkanı yok. Hatta bir gün bile tatil yapma gibi bir lüksü  olmadığını düşünüyorum’ ifadesiyle yanıtladı.

Peskov, yılbaşı kutlamalarına rağmen ülkede yaşamın devam ettiğinine dikkat çekerek şunu söyledi: ‘Hayat durmuyor ki, sürekli yeni gelişmeler oluyor. Bir yeri ayaz sarıyor, bir yerde kuraklık baş gösteriyor, bir yerde kaza meydana geliyor, bir yerde uluslararası durum istenilen şekilde gelişmiyor, çeşitli raporlar geliyor, talimatlar bekleniyor. Bütün bunlar gece veya gündüz fark etmez devam ediyor. Bu nedenle devlet başkanı tabii ki uzun yılbaşı tatiline çıkamaz’.

Yorum yaz