DÜNYA

Yemenli anneye ölüm döşeğindeki oğlunu görebilmesi için ABD vizesi

ABD'de genetik beyin rahatsızlığı nedeniyle tedavi gören 2 yaşındaki oğlunu Trump yönetiminin vize yasağı nedeniyle göremeyen Yemenli anneye sonunda vize verildi.
Sitede oku

Hasta oğlunu görmek isteyen Yemenli anne ABD'nin vize yasağına takıldı
Shaima Swileh, Kaliforniya'da Benioff Çocuk Hastanesi'nde genetik beyin rahatsızlığı nedeniyle tedavi gören ve solunum cihazına bağlı olan 2 yaşındaki oğlunu görebilmek için bir yıldır uğraşıyordu. 

Swileh, uzun süren mücadelenin ardından vize alarak Salı günü ABD'ye vardı.

Havaalanında kendisine destek olanlar tarafından karşılanan Swileh konuşma yapmazken, Yemenli anneyi destekleyenler arasından biri vizenin olayın medyaya yansıması sonucu verildiğini söyledi.

Baba Ali Hasan, basın mensupları aracılığıyla ABD Başkanı Trump'a ve yetkililere eşinin oğlunu son kez görebilmesi için vize verilmesini talep etmişti.

ABD Dışişleri'nden 'vize yasağı' açıklaması
SAVAŞTAN KAÇIP GELDİLER

Swileh ve Hassan çifti, oğulları Abdullah 8 aylıkken Yemen'deki savaştan kaçarak Mısır'a gitmiş ve oğullarının tedavisini sürdürmeye çalışmıştı.

Abdullah'ın durumunun ağırlaşması üzerine 22 yaşındaki ABD vatandaşı baba Ali Hassan, 5 ay önce genetik beyin rahatsızlığı yaşayan oğlunu tedavi ettirmek için Kaliforniya'ya götürmüştü.

ABD vize başvurularında sosyal medya hesapları kontrol edilecek
MÜSLÜMAN 6 ÜLKEYE SEYAHAT YASAĞI

ABD Başkanı Trump'ın, nüfusunun çoğunluğu Müslüman olan Yemen ve 6 ülkeye yönelik seyahat yasağı yargıya takılsa da hala bu ülkelerin vatandaşlarının ABD'ye girişine zorluk çıkarıyor.

Trump'ın göreve geldiği ilk günlerde aldığı ilk seyahat yasağı dokuzuncu bölge temyiz mahkemesi tarafından durdurulmuş, 2017 yılının mart ayında açıklanan ikinci seyahat yasağı yargıya takılmış, üçüncü yasak ise temyiz mahkemesi tarafından ‘anayasaya aykırı' bulunmuştu.

 

Yorum yaz