YAŞAM

Süleyman Topçu: Andrey Karlov bir Türk dostuydu, unutmayacağız

Bugün Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un trajik ölümünün yıldönümünde Antalya’nın Demre ilçesinde anma etkinlikleri düzenlenecek.
Sitede oku

Karlov’un memleketi olan Bryansk oblastının Klintsi kentinin kardeş şehri olan Demre'nin belediye başkanı Süleyman Topçu, Karlov’un ölümünün yıldönümü münasebetiyle ilçede yapılacak olan etkinlikleri Sputnik’e anlattı: "Andrey Karlov Beyefendi, malum bir terör saldırısıyla öldürülmüştü. Türkiye olarak buna çok üzüntülüyüz. Ama şunu bilin ki biz, Andrey Karlov’u hiçbir zaman unutmayacağız. Demre halkı onu hiçbir zaman unutmayacak.

Karlov’un eşi: Demre’deki Karlov sokağında Rus Kültür Merkezi kurmayı planlıyoruz

Bugün onun yıldönümü münasebetiyle Kronştadt’tan gelen üç Papaz Beyefendi ile birlikte Demre’de ayin yapılacak. Buraya Antalya’dan kalabalık bir Rus topluluğu da gelecek. Rusya’nın Antalya Başkonsolosu da gelecek. Öğle saatlerinde Demrelilerle hep beraber Andrey Karlov’un anıtına çelenk koyacağız. Bir kez daha söylemek istiyorum, biz hiçbir zaman Andrey Karlov’u unutmayacağız. O bir Türk dostuydu.

Moskova'da Andrey Karlov Vakfını destekleyen şirketlere Türkiye'den plaket

Yakında inşallah Andrey Karlov’un eşi Marina Hanımefendi’yi de ilçemizde misafir edeceğiz. Rus halkı bilsin ki, biz her zaman Rus halkının yanındayız. Ve Andrey Karlov’u hep kalbimizde yaşatacağız. Rus halkına ve Andrey Karlov’un eşi saygıdeğer Marina Hanımefendiye hürmetler sunarım."

Yorum yaz