DÜNYA

Nebenzya: AB, Kosova ordusu kurma kararına 'pısırık' bir tepki verdi

Kosova'nın 5 bin kişilik güçlü bir ordu kurmasının türbülanslı bölgede barış ve güven için bir tehdit oluşturacağını söyleyen Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vasiliy Nebenzya, AB'nin yasadışı bu karara verdiği tepkiyi 'pısırık' olarak niteledi.
Sitede oku

Kosova ordusunun kurulmasına onay
BM Güvenlik Konseyi'ndeki toplantıda konuşan Nebenzya, AB'nin Kosova'nın kendi ordusunu kurma kararına yeterli tepki göstermemesinin Rusya'da üzüntüyle karşılandığını belirtti.

Nebenzya, "AB'nin tutumu nedeniyle hayal kırıklığı yaşadık. AB, bir taraftan tarafsız aracı rolü oynamak isterken diğer yandan da Kosova ordusu kurmanın yasadışı olduğunu görmezden geliyor. AB'nin Priştine'nin son kararına tepkisi sadece 'pısırık' olarak adlandırılabilir. Bu sorumsuz politika, çizgiyi aştı" dedi.

'BMGK'NIN 1244 SAYILI KARARINI İHLAL EDİYOR'

Nebenzya, Kosova ordusu kurulmasının BM Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) 1244 sayılı kararının aleni ihlali olduğunun da altını çizdi.

Rus diplomat, bu nedenle Kosova ordusu kurma kararının derhal geri çekilmesi gerektiğini vurguladı.

'İNSANİ KRİZ TEHDİDİ VAR'

Kosova ordusunun kurulması dolayısıyla tören düzenlendi
Bu arada Suriye ve Irak'tan dönen teröristlerin Kosova'da barındığına, sığınmacıların ve ülke içinde yer değiştiren kişilerin Balkanlar'a dönme oranının son derece üzüntü verici olduğuna dikkat çeken Nebenzya, Sırbistan'dan ithal edilen ürünler için uygulanan korumacı tarifeler nedeniyle insani kriz tehdidinin de bulunduğunu ifade etti.

Yorum yaz