DÜNYA

Papağanına işkence eden Murat Özdemir'in akıl sağlığının tespiti istendi

Sosyal medya hesabında papağanına yaptığı kötü muamelenin görüntülerini paylaşmasının ardından gözaltına alınan ve MasterChef yarışmasıyla tanınan Murat Özdemir, akıl sağlığı yönünden idari olarak gereğinin yapılması için İstanbul Valiliği'ne teslim edildi.
Sitede oku

Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekiplerince dün gözaltına alınan Özdemir'in, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndaki sorgusu sona erdi. Başsavcılık, Özdemir hakkında 5199 Hayvanları Koruma Kanunu'nun 14. ve 28. maddeleri gereğince 'hayvana eziyet' eylemi sebebiyle idari yaptırım kararı uygulanmasına hükmetti. Savcılık, şüpheli Özdemir'in akıl sağlığı yönünden incelenmesine karar verdi.

Polis memurlarına teslim edilen Özdemir, kamu düzeni ve güvenliği, suçun önlenmesi, kamu düzen ve güvenliğinin sağlanması amacıyla akıl sağlığı yönünden idari olarak gereğinin yapılması istemiyle İstanbul Valiliği'ne götürüldü. Özdemir hakkında sağlık raporunun sonucuna göre adli işlemlere devam edileceği öğrenildi.

Şarkıcı Haluk Levent de "Savcılık Murat Özdemir’i 'ruh sağlığı yerinde olmadığından' doktora sevk etti" açıklaması yaptı.

BARODAN SUÇ DUYURUSU

​Ankara Barosu da, papağana eziyet eden Özdemir'in cezalandırılması için suç duyurusunda bulundu.

Yorum yaz