DÜNYA

'Demir yolları Allah'a emanet gidiyor, kazalar yine olacak'

RS FM'de yayınlanan Yavuz Oğhan'dan Bidebunudinle programına konuk olan BTS Başkanı Hasan Bektaş, Ankara'daki tren kazasıyla ilgili soruşturmada üç TCDD personelinin tutuklanmasına ilişkin konuştu. Bektaş, "Kazalar yine olacak, aynı mantık devam ediyor" derken, "Demir yolları Allah'a emanet gidiyor" ifadesini de kullandı.
Sitede oku

Ankara'da meydana gelen tren kazasıyla ilgili 3 TCDD çalışanı tutuklandı
Ankara'da 9 kişinin yaşamını yitirdiği Yüksek Hızlı Tren kazasında sroumluluğu olduğu gerekçesiyle üç Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) personeli tutuklandı. Uzmanlar sinyalizasyon sisteminin olmamasına dikkat çekerken, trenler arasındaki haberleşmenin GSM ve telsizle sağlandığını belirtmişlerdi. Tutuklanan personellerden biri de ifadesinde, hatta makasçı olarak çalıştığını belirtti ancak gerekli makas eğitimini almadığını söyledi.

'EN ALT TABAKADAKİ BİR KAÇ MEMURUN…'

RS FM'de yayınlanan Yavuz Oğhan'dan Bidebunudinle programına konuk olan Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Başkanı Hasan Bektaş, kazada siyasi sorumluluk olduğuna dikkati çekerek, "Suç, her zamanki gibi en alt tabakadaki bir kaç memurun üzerine atılıyor" ifadelerini kullandı.

'ALLAH'A EMANET GİDİYOR'

Ankara'daki tren kazasında hareket memurunun ifadesi: Bana hat değişikliği bilgisi verilmedi
Bektaş, özelleştirmelerin ardından demir yollarının kendi kaderine terk edildiğini belirterek, "Personel sayısı her geçen gün azalıyor" dedi. "Demiryolları Allah'a emanet gidiyor" ifadesini de kullanan BTS Başkanı Bektaş, hattın 24 Haziran seçimleri öncesinde propoganda yapılması için erken açıldığını söyledi. Bektaş "12 Nisan'da bu hat açılmayacaktı" diye konuştu.

'KAZALAR OLACAK, AYNI MANTIK DEVAM EDİYOR'

Hasan Bektaş, sözlerini noktalarken gelecekte de kazaların yaşanacağı uyarısını yaparak "Önümüzdeki günlerde de kaza olma ihtimali var. Çünkü aynı mantık devam ediyor" görüşünü savundu.

Yorum yaz