DÜNYA

Sırbistan, BMGK’yı ‘Kosova ordusu’ için acil toplantıya çağırdı

Sırbistan Devlet Başkanı Aleksandr Vucic, Kosova’nın ordu kurma kararıyla ilgili olarak Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ni (BMGK) acil toplantıya çağırdı.
Sitede oku

Kosova ordusu kurulmasına NATO ve Avrupa Birliği'nden tepki
Bugün televizyondan halka seslenen Vucic, "Onların ve davranışlarını finanse edenlerin bu yaptıklarının diyalog ruhuna ve hatta onların iç yasadışı kurallarına aykırı olduğunu ve tüm Batı Balkanlar bölgesindeki barış ve güvenliği tehdit altına koyduğunu tespit ettiğimiz için BMGK acil toplantısının yapılması için başvuru yaptık" dedi.

Toplantıya şahsen kendisinin de katılmaya hazır olduğunu belirten Vucic, "Eminim, Kosova'nın bağımsızlığını tanıyan bu büyük güçler, küçük Sırbistan'ı Batı Balkanlardaki hak ihlalleriyle ilgili olguları sunma ve bağımsızlığı tanıma kararlarıyla barışın korunması için nasıl bir tehlike ve risk yarattığını bildirme fırsatından mahrum etmez" ifadelerini kullandı.

Vucic, "Arnavutlar ve sponsorlarının hiçbir zaman uzlaşı istemediği bugün belli oldu. Onların yaptığı her şeyin arkasında ABD, İngiltere, Kosova ordusu konusunda ise Almanya'nın da durduğu da açık. Bu gerçeklerden dolayı derin üzüntü yaşıyoruz ama bu bizim için yeni bir haber olmadı" diye kaydetti.

Yorum yaz