DÜNYA

Rus milletvekilleri, babası tarafından 7 yıldır Türkiye’de zorla tutulan 10 yaşındaki kız için devrede

Rusya parlamentosunun alt kanadı Devlet Duması milletvekillerinden oluşan bir heyet, Rusya’ya bağlı Kuzey Osetya’dan bir kadını, babası tarafından 7 yıldır Türkiye’de zorla tutulan 10 yaşındaki kızına kavuşturup yurduna geri dönmesini sağlamak amacıyla Ankara’ya geldi.
Sitede oku

Moskova’da Rus kızlarla en fazla Türk damatlar evleniyor
Heyet üyelerinden Devlet Duması Bağımsız Devletler Topluluğu, Avrasya Entegrasyonu ve Yurttaşlarla İlişkiler Komitesi üyesi Kazbek Taysayev, heyetin Türkiye ziyaretinin programına ilişkin açıklamasında, ‘Heyetimiz şimdi Ankara'da. Artık bir sürü temasta bulunduk. Dışişleri Bakan Yardımcısı, Rusya Büyükelçisi ile çok yapıcı görüşmeler gerçekleştirdik, Adalet Bakanlığı yetkilileriyle de bir araya geldik. Ayrıca önümüzdeki günlerde Türk milletvekilleriyle görüşmemiz planlanıyor, önümüzde daha bir sürü temas var' ifadelerini kullandı.

Taysayev, alıkonulan kızın annesi ve avukatının da heyet üyeleriyle birlikte Ankara'ya geldiğini belirterek, sözlerine şöyle devam etti:

"Öncellikle kızın sağlığının yerinde olup olmadığını öğrenmek için kendisiyle görüşmek istiyoruz, bunun için yoğun çabalar sarf ediyoruz. Şimdilik süreç çok zor ilerliyor. Türk tarafı doğal olarak vatandaşını koruyor, ama kesin bir şey söylemek için henüz erken olduğunu anlıyorlar".

Yorum yaz