DÜNYA

Putin'den Bolşevik nağmeleri: Ne Tanrı ne de çardan yardım bekleyin

Başarıya ulaşmak için insanın, kimseden yardım beklemeden kendi kaderini kendi eline alması gerektiğine ilişkin bir konuşma yapan Rus lider Putin, Bolşevik şarkılarından örnek verdi: "Bize ne Tanrı, ne çar, ne de bir kahraman yardım edebilir."
Sitede oku

Putin’in Stasi kimliği: Sarı basının sansasyon kovalamacası mı?
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, öğrencilerin katıldığı bir konferansta, başarıya nasıl ulaşılabileceğine ilişkin öğütler verdi.

Putin, "Her birey, kişisel başarının yüzde 90'ının kendine bağlı olduğunu anlamalı. Her birimiz hayattaki yolumuzu kendimiz arayıp bulmalı, yazgımızı kendi ellerimize almalıyız, aksi halde başarı elde edemeyiz" dedi.

'İYİ KALPLİ AMCA YARDIM EDER DİYE BEKLEMEYİN, DEVRİM ŞARKILARINA KULAK VERİN, KADERİNİZİ ELİNİZE ALIN'

Konuşmasına "Hep iyi kalpli amcanın bize bir şeyler getireceğini düşünüyoruz" diye devam eden Rusya lideri, genç öğrencilere birilerinden yardım beklemelerindense Bolşevik şarkılarına kulak vermelerini öğütledi: "'Bize kimse yardım etmeyecek, ne Tanrı, ne çar, ne de bir kahraman!' Bunu kendimiz yapmalıyız."

​'MESLEĞİMİ ŞİMDİ BELİRLİYOR OLSAM GENETİK VE YAPAY ZEKA ÜZERİNE ÇALIŞIRDIM'

Bu arada Rusya lideri Putin, genç olsa ve mesleğine şu an karar verecek olsa ne iş yapmak istediği sorusu karşısında da, şimdi seçmesi gerekse genetik bilimi ve yapay zeka üzerine çalışmak isteyeceğini söyledi.

​'HERKES DEVLET BAŞKANI OLABİLİR FAKAT HAYATINI BUNA ADAMAYA HAZIR MI?'

Putin, efsanevi insan hakları savunucusu Alekseyeva’nın cenazesine katıldı
Bir başka soru karşısında da Putin, eğitimini aldığı mesleği ne olursa olsun herkesin devlet başkanı olabileceğini söyledi ve ekledi: "Fakat kişi böyle bir görev seçerken şunun kararını vermeli: hayatını ya da hayatının önemli bir kısmını seçtiği bu işe tamamen adamaya hazır mı?"

Rus lider Putin, 1975'te mezun olduğu Leningrad Üniversitesi'nde (şu anda St. Petersburg Üniversitesi) hukuk eğitimi almıştı.

Yorum yaz