DÜNYA

Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener görüşmesi sona erdi: 'Kendimizi Türkiye'ye adayan genel başkanlarız'

Bugün akşam saatlerinde CHP Genel Merkezi'nde biraraya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener görüşmesi sona erdi. Görüşme bitiminde düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, "Kendimizi Türkiye'ye adayan genel başkanlarız" açıklamasında bulundu.
Sitede oku

CHP ile İYİ Parti'den ittifak anlaşması: İstanbul, İzmir ve Ankara adayları CHP'li olacak
Yaklaşık 45 dakika süren görüşmenin ardından kamera karşısına geçen liderler, ittifaka dair önemli mesajlar verdi.

'TÜRKİYE BAHARI YAKALAYACAK'

"Güzel bir çalışma oldu. Yerel seçimler Türkiye için çok önemli. Güzel şeyler olacak, Kendimizi Türkiye'ye adadık" diyen Kemal Kılıçdaroğlu, "Arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. İnsanların bizden beklentileri var. Özel, kişisel angajmanlara girmeden vatandaşlarımızı düşünerek yolumuza devam ettik. Sayın Genel Başkan ve arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Yerel seçimler bizim için çok önemli. Türkiye baharı yakalayacak. Güzel şeyler olacak demiştik. Güzel şeyler olacak" açıklamasında bulundu.

'ÜLKEMİZE HAYIRLAR UĞURLAR GETİRSİN İNŞALLAH'

İYİ Parti Lideri Meral Akşener de açıklamasında, "İşbirliği ve güçbirliği yapmak üzere İYİ Parti ve CHP heyetleri anlaştılar. Ülkemize hayırlar uğurlar getirsin inşallah. Ülkemizdeki bu umutsuz havanın dağılmasına sebep olur inşallah. Hayırlı bir başlangıcı yaptığımızı düşünüyoruz. Aday olacak olmuş olan bütün arkadaşlarımıza başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

3 BÜYÜKŞEHİR CHP'DE KALDI

Öte yandan iki partinin ittifak üzerinde uzlaştığı açıklanırken, buna göre CHP'nin İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Manisa, Aydın, Antalya, Adana adayları İYİ Parti tarafından desteklenecek ve İyi Parti bu illerde aday çıkarmayacak. İyi Parti'nin Denizli, Balıkesir, Trabzon, Samsun, Ordu, Erzurum adaylarını da CHP'nin aday çıkarmayarak destekleyeceği belirtildi.

Yorum yaz