DÜNYA

Rus heyet Türkiye'de Suriye Anayasa Komitesi kurulması konusunu görüştü

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Rusya heyetinin, Ankara'da Türk yetkililerle Suriye Anayasa Komitesi'nin kurulması konusunu ele aldıklarını açıkladı.
Sitede oku

Putin: Rusya, İran ve Türkiye, Suriye Anayasa Komitesi’nin bir an önce kurulması için çalışıyor
Rusya Devlet Başkanı Suriye Özel Temsilcisi Aleksandert Lavrentiyev ile Rusya Dişişleri Bakan Yardımcısı Sergey Verşinin'in de bulunduğu Rus heyet,11 Aralık'ta Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal başkanlığındaki Türk heyetiyle istişarelerde bulundu.

Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan bildiride,"Suriye'deki siyasi çözüm sürecinin önemli bir aşaması olarak anayasa omisyonunun bir an önce oluşturulması ve çalışmalarına başlaması gerektiği konuları ayrıntılı olarak ele alındı" denildi.

Suriye Anayasa Komitesi'nin kurulmasına ilişkin karar, 30 Ocak'ta Soçi'de düzenlenen Suriye Ulusal Diyaloğu Kongresi'nin en önemli sonucuydu. Komite, Suriye'nin mevcut anayasasında değişiklikler yapmakla görevli olacak. Anayasa komitesinin oluşturulmasıyla Suriye'de siyasi çözümün hızlandırılması amaçlanıyor. Komite çalışmalarını BM'nin katılımıyla yürütecek.

Yorum yaz