YAŞAM

En yakın rakibine 7 puan fark atan Başakşehir, lider bitirmeyi garantiledi

Geçen hafta Demir Grup Sivasspor karşısında 5 maçlık galibiyet serisi sonra eren Medipol Başakşehir, MKE Ankaragücü'nü Edin Visca'nın tek golüyle geçti. En yakın rakibine 7 puan fark atıp puanını 33'e yükselten Başakşehir, sezonun ilk yarısını lider bitirmeyi garantiledi.
Sitede oku

'Üç büyükler'in çöküşü sürüyor: Son 25 sezonun en kötüsü
Şampiyonluk yolundaki rakiplerinin birçoğunun puan kaybettiği haftada, Medipol Başakşehir, deplasmanda Ankaragücü ile oynadığı maçta rakibini Edin Visca'nın ayağından bulduğu golle 1-0 mağlup etti.

BAŞAKŞEHİR PUANINI 33'E ÇIKARDI

Afyon'da oynanan maçta oyunun kontrolü Medipol Başakşehir'deydi. Maçın ilk dakikasından itibaren Ankaragücü önünde baskı kuran Medipol Başakşehir 7. dakikada Visca'nın attığı şık gollle 1-0 öne geçti ve ilk yarıda bu şekilde tamamlandı.

İkinci yarıda da önde olmanın avantajını iyi kullanan Medipol Başakşehir topa sahip olan takımdı.

Ankaragücü'nün tehlikeli atak bulmasına şans tanımayan Medipol Başakşehir skoru korumayı başardı ve sahadan 1-0'lık galibiyetle ayrıldı.

Bu sonucun ardndan Medipol Başakşehir puanını 33 yaparken, Ankaragücü 20 puanda kaldı.

KASIMPAŞA FIRSAT TEPTİ

Öte yandan Kayserispor'u ağırlayan ve Kasımpaşa, rakibine 3-0 gibi net bir skorla mağlup olarak, rakipleri ile puan farkını açma fırsatını kaçırmış oldu.

DİAGNE'NİN PENALTI KABUSU DEVAM EDİYOR

Karşılaşmanın ilk yarısını Kayserispor Chery'nin 21. dakikada penaltıdan attığı golle 1-0 önde kapattı. Kasımpaşa'da Diagne 37. dakikada penaltı vuruşundan yararlanamadı. Kasımpaşa'nın gol krallığında zirvede olan yıldız futbolcusu Diagne Fenerbahçe maçının ardından Kayserispor maçında da penaltı atışından yararlanamadı.

KASIMPAŞA'DA PENALTI KAÇIRANLAR KERVANINA TREZEGUET DE KATILDI

İkinci yarıda Kasımpaşa 69. dakikada Trezeguet ile de bir penaltı vuruşundan daha yararlanmazken bu pozisyonun devamında Kayserispor Deniz Türüç ile farkı 2'ye çıkaran golü buldu. Maçın hakemi Deniz Türüç'ün golünü önce ofsayt gerekçesiyle iptal etti ancak daha sonra VAR incelemesi sonrası golü geçerli saydı.

HİKMET KARAMAN, KAYSERİSPOR'UN BAŞINDA İLK MAÇINA ÇIKTI

Kayserispor 80. dakikada Mensah'ın attığı golle farkı 3'e çıkarırken kalan dakikalarda başka gol sesi çıkmadı ve konuk ekip Kayserispor yeni teknik direktörü Hikmet Karaman yönetimindeki ilk maçında sahadan 3 puanla ayrıldı.

Bu sonuçla Kayserispor 15 puana yükselirken Kasımpaşa ise 26 puanla 2. sırada kaldı.

Yorum yaz