DÜNYA

Rus mayonezi reklamı Gürcistan'da skandala neden oldu

City dergisinde yayınlanan ‘Sloboda’ mayonez markası reklamı tartışmalara neden oldu.
Sitede oku

Gürcü portal Netgazeti.ge'de yer alan habere göre, Gürcistan Savunma Bakanlığı, cumhurbaşkanlığı idaresi ve Gürcistan Vergi Dairesi Başkanlığı basın servisi başkanları, City dergisinde yayınlanan ‘Sloboda' mayonez markası reklamında yer alarak büyük bir skandala neden oldu.

Gürcistan lideri Margvelaşvili'nin damadına 'ruhsatsız silah bulundurmak'tan gözaltı
Eleştiri dalgasından sonra reklam kaldırıldı, bürokratlar ise reklam çekimlerinden haberlerinin olmadığını söyledi. Gürcistan Savunma Bakanlığı'nın basın servisi başkanı Nino Tolordava çekimlerin başlamasından önce, reklam çekimlerinde yer alacağını bilmediğini ve ayrıca Sloboda'nın Ukraynalı bir marka olduğunu sandığını vehiç bir zaman Rus ürünü satın almadığını söyledi.

Gürcistan Vergi Dairesi Başkanlığı sözcüsü Hatiya Moistrapişvili de benzer bir açıklama yaparak, mayonezin Rus markası olduğunu bilmediğini belirtti.

Cumhurbaşkanlığı idaresi basın servisi başkanı Eka Mişveladze de ürünün Ukrayna'ya ait olduğunu sandığını ve yapılan çekimlerin reklam için yapıldığından haberi olmadığını belirterek, arkadaşlarla çekilen fotoğraf ve röportajların yeni yıl etkinlikleri kapsamında yapıldığını düşündüğünü söyledi.

Moskova ile Tiflis arasında şu anda diplomatik ilişki yok. İki ülke arasındaki diyalog Transkafkasya Cenevre Tartışmaları kapsamında yürütülüyor. Moskova'nın 26 Ağustos 2008'de Abhazya ve Güney Osetya egemenliğini tanıdıktan sonra, iki ülke arasındaki ilişkiler kesildi. Rusya, Gürcistan'ın iki eski özerk bölgesinin bağımsızlığının mevcut gerçeklerin bir yansıması olduğunu ve bu kararın değişmeyeceğini defalarca yineledi.

Yorum yaz