DÜNYA

Lavrov: Tutuklu Ukraynalı mürettebatın akıbeti mahkemeden sonra belli olacak

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya sınırlarını ihlal ettikleri için tutuklanan Ukrayna gemilerinin mürettebatının akıbetinin mahkemeden sonra konuşulabileceğini, o zaman başlarına geleceklerin hafifletilmesi için farklı seçenekler olacağını söyledi.
Sitede oku

Rusya: Ukrayna ordusunun güç kullanmaya hazırlandığı yönünde bilgi alıyoruz
Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) bakanlar kurulu toplantısı sonrasında gerçekleştirilen basın açıklamasında konuşan Lavrov, tutuklanan Ukraynalı mürettebatın akıbetiyle ilgili konuştu.

Bir gazetecinin tutuklu mürettebatın ne zaman serbest bırakılacağını sorması üzerine Lavrov "Ceza süreleri konusuna gelince… Mahkeme bittikten sonra Rusya yasaları doğrultusunda farklı imkanlar var. Başlarına gelecekleri hafifletmek veya belli adımlarda uzlaşmak konusunda konuşmak ancak mahkeme sürecinden sonra mümkün" dedi.

'ABD-MEKSİKA SINIRINDA VUR EMRİ VAR, BİZ ÖYLE YAPMADIK'

Rusya, Kerç Boğazı'ndaki provokasyon nedeniyle Ukrayna'ya nota verdi
Lavrov, mürettebatın uluslararası hukuku, Rusya yasalarını ihlal edip, yasadışı şekilde Rusya'nın karasularına girdiklerini ve taleplere rağmen buradan ayrılmadığını ifade etti.

"Bu suçtur, her ülkede böyle sayılır" diyen Lavrov, ABD-Meksika sınırında ihlalde bulunanlara yönelik vur emri olduğunu, Rusya'nın böyle yapmadığını hatırlattı.

Tutukluların sağlıklarını tehdit eden bir durum olmadığını belirten Lavrov "Şimdi soruşturma altındalar, insan hakları yetkilimiz onları ziyaret ediyor, konsolosluk erişimi sağlanıyor. Kendilerini kötü hissetmiyorlar" dedi.

Yorum yaz