DÜNYA

Uşakov: Putin, Erdoğan ve Merkel, dörtlü zirveyi gerçekleştirmeye hazır olduklarını teyit etti

Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Yuriy Uşakov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Arjantin'deki G20 zirvesindeki görüşmeler sırasında Suriye konulu dörtlü zirveyi gerçekleştirmeye hazır olduklarını teyit ettiklerini söyledi.
Sitede oku

Erdoğan, Putin, Merkel ve Macron İstanbul'da İdlib'i masaya yatıracak
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Uşakov, "Rus tarafı, Erdoğan ve Merkel'le gerekli olması halinde Putin, Erdoğan, Merkel ve Fransa Cumurbaşkanı Emmanuel Macron'un katılımıyla yeni bir dörtlü zirve yapılması konusunda mutabakat sağladı" dedi.

İlki İstanbul'da yapılan ikincisinin nerede yapılacağı konusunda henüz hiçbir şeyin belli olmadığını kaydeden Uşakov, sözlerini şöyle sürdürdü: "İstanbul'da olmayabilir. Zira muhtemelen her zaman İstanbul'da buluşmayı istemezler. Dörtlü zirvenin yapılması konusunda mutabakat sağlanması halinde, buna paralel olarak zirvenin yeri de kararlaştırılacak.

"Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya'nın Türkiye, Almanya ve Fransa'nın katılımıyla gerçekleşecek Suriye konulu dörtlü görüşmelere katılmayı kabul ettiğini söylemişti. Almanya'dan da görüşmeye ilgi duyulduğu açıklaması gelmişti.

Dörtlü zirvenin birincisi, 27 Ekim'de İstanbul'daki Vahdettin Köşkü'nde yapılmıştı.

Yorum yaz