DÜNYA

'Çipras'ın Moskova ziyaretinin amacı ilişkileri canlandırmak'

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Moskova ziyareti ve Rus-Yunan karma komisyonu toplantısının amacının, iki ülke arasındaki ilişkileri tamamen canlandırmak olduğu belirtti.
Sitede oku

Lavrov: Rusya ve Yunanistan arasında işbirliği için sağlam bir zemin var
Çipras, 7 Aralık'ta Rusya'yı ziyaret edecek. Daha öncesinde, 5-6 Aralık'ta, Moskova'da karma ekonomik, sanayi ve bilimsel teknik işbirliği komisyonunun toplantısı düzenlenecek.

Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Yorgos Katrungalos, bugünkü basın brifinginde, "Bizim amacımız, son zamanlar sınavlardan geçen ikili ilişkileri canlandırmak ve tüm açık konuların açık bir şekilde tartışılması" dedi.

Katrungalos, "Mesajlar gönderildi, ilişkilerin canlandırılması gerekiyor" diye ekledi.

Rusya ve Yunanistan arasındaki ilişkiler, diplomatik kriz yüzünden zora girmişti. Atina, geçtiğimiz haziran ayında 2 Rus diplomatı sınır dışı etmiş, 2 Rus vatandaşın ülkeye girişini yasaklamıştı. Bir ay sonra Rusya Dışişleri Bakanlığı aynı şekilde karşılık vermişti.

Çipras, eylül başlarında, diplomatların ilişkilerin canlandırılması konusunda çalışmalar yaptığını söylemişti.

Ulaşımdan ekonomiye kadar birçok alanı ilgilendiren anlaşmanın imzalamayı planladıklarını dile getiren Katrungalos, ele alınacak konular arasında Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesinin de olduğunu belirterek şunu dedi: "Baştan beri Türk Akımı'nın topraklarımıza uzatılmasına ilgi vardı. Tabii de ön şart, Avrupa Birliği Komisyonunun itirazı olmayacak".

AB Komisyonunun farklı enerji projelerine eşit yaklaşım sergilemesi gerektiğini kaydeden Katrungalos, "Kuzey Akım'a yönelik tutumun Türk Akımı'na yönelik de sergilenmesini istiyoruz" dedi.

Yorum yaz