DÜNYA

Trump: Çin ile anlaşma sağlanamazsa unutmayın, ben 'vergi adamım'

ABD Başkanı Donald Trump, Çin başta olmak üzere birçok ülkeyle ticaret vergileri konusunda süren görüşmelerde anlaşma sağlanamaması durumunda ABD'ye mal ihraç eden ülkelere ekstra vergiler uygulanmaya devam edileceğini söyledi.
Sitede oku

Trump boyut değiştirdi: Çin'le ticaret savaşından ilişkilerde büyük atılıma
ABD Başkanı Donald Trump, "Çin ile ticaret müzakereleri başladı bile. ABD'nin ticaret temsilcisi Lighthizer, diğer ticaret yetkilileri ile çok yakından çalışmalar gerçekleştirecek. Çin ile ticaret görüşmeleri, Çin Devlet Başkanı Şi ile Arjantin'de yaptığımız sıcak görüşmeden 90 gün sonra sona erecek ve süre uzatılmayacak" açıklamasında bulundu.

'Çin ile gerçek bir ticaret anlaşması mümkünse onu alacağız' diyen Trump, Çin lideri ile bunu gerçekten istediklerini, böyle bir anlaşmaya varılması halinde bunu mutlulukla imzalayacağı söyledi. Trump ayrıca Çin'in ABD'den tarım ürünlerini alımını desteklediğini de sözlerine ekledi.

'BEN VERGİ ADAMIM'

Trump, şu anda gümrük vergilerinden milyonlarca dolar aldıklarını hatırlatarak eğer anlaşma sağlanamaması halinde 'vergi adam' olduğunu hatırlamalarını isteyerek ABD'yi daha zengin yapacak en büyük vergileri uygulayacaklarını söyledi ve ekledi: 'ABD'Yİ YENİDEN ZENGİN YAP'.

Yorum yaz