DÜNYA

ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey: Fırat bölgesinde tehlikeli oyun oynamıyoruz

ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Washington yönetiminin Suriye'de Fırat bölgesinde tehlikeli oyun oynamadığını söyledi.
Sitede oku

Lavrov: Putin ile Erdoğan, İdlib anlaşmalarını uygulamaya yönelik adımlar üzerinde anlaştı
Jeffrey, Suriye'ye ilişkin İngiltere, Fransa, Almanya, Ürdün, Mısır ve Suudi Arabistan temsilcileriyle yaptığı görüşmenin ardından ABD Dışişleri Bakanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında Rusya Dışişeri Bakanı Sergey Lavrov'un ABD'nin Fırat'ın doğusunda tehlikeli oyun oynadığı açıklamasına yanıt verdi.

ABD'nin Fırat çevresinde tehlikeli oyun oynamadığını savunan Jeffrey, aksine partnerlerin ve müttefiklerin desteğiyle bölgedeki IŞİD varlığını yok etmeye çalıştıklarını belirtti.

Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey'den Astana açıklaması: Fişini çekme vakti
Jeffrey, "Birincisi, Rusya tehlikeli oyunlar oynayıp bizi bununla suçlarken biz tehlikeli bir oyun oynamıyoruz. Biz, Fırat bölgesinde IŞİD'in yok edilmesine tamamen bağlıyız. Bu bölgede şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Bizzat çaba gösteriyor ve dostlarımızla müttefiklerimizi bu sürece çekiyoruz" ifadelerini kullandı.

Rossiya 1 televizyonunda yayınlanan 'Moskova.Kremlin.Putin' programında konuşan Lavrov, ABD'nin Fırat'ın doğusu ve Suriye'nin diğer bölgelerindeki eylemleriyle 'Kürt kartını' oynadığını ifade ederek şunları söylemişti: "Fırat'ın doğusunda olanlar, doğrudan Suriye'nin toprak bütünlüğünün ihlali. Bu herkesçe açık bir şey. ABD, özel kuvvetleri ile danışmanlarının bulunduğu Fırat'ın doğusu ve Suriye'nin başka bölgelerindeki eylemleriyle 'Kürt kartını' oynuyor. Bu Kürt meselesinin bölge ülkelerinde (Türkiye, Irak, İran) ne kadar önemli olduğunu göz önünde bulundurursak, bu çok tehlikeli bir oyun."

Yorum yaz