DÜNYA

Sezaryen sırasında karnında bant unutulduğunu iddia eden kadının avukatı: Hekimin verdiği bilgi yanlış anlaşıldı

Sezaryen doğum sırasında karnında amniyotik bant unutulduğunu iddia eden Sultan Karabıyık'ın avukatı Pervin Yıldız, "Bu üzücü olay, hekimin verdiği bilginin hasta tarafından yanlış anlaşılmasından kaynaklanmıştır. Hekimlerimizin gösterdiği tepkiyi anlıyor ve bundan dolayı büyük üzüntü duyduğumun bilinmesini istiyorum" dedi.
Sitede oku

Sezaryen doğum sırasında karnında bant unutulduğunu iddia eden Sultan Karabıyık'ın avukatı Pervin Yıldız, olaya ilişkin yazılı açıklama yaptı. Yıldız, durumun aslında tamamen hastanın kontrol için gittiği doktorun açıklamasını yanlış anlamasından kaynaklandığını söyledi.

TTB'den 'amniyotik bant' tepkisi: Bilgisizliğin hekimliği yıpratmasına izin vermeyeceğiz
TGRT'nin aktardığı habere göre, avukat Yıldız açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Basında yer alan haber ile ilgili, sizlerin ve kamuoyunun doğru bilgilenmesi açısından, olayın nasıl geliştiği hususunu bilgi ve takdirlerinize sunmak isterim. Sultan Karabıyık Ankara'daki büroma gelerek yaklaşık bir yıl önce Osmaniye ilinde sezaryenle doğum yaptığını, doğum sonrasında karnında geçmeyen şiddetli ağrılar olduğunu, bu şikayetler ile ilgili hekime başvurduğunda, kendisine antibiyotik tedavisi önerildiğini, daha sonra ikinci çocuğuna hamile kaldığını belirtti.

Hasta Sultan Karabıyık daha sonra hamilelik nedeniyle kontrollere gittiğinde kendisini muayene eden doktorun karnında bant unutulduğunu söylediğini, hamileliğin sona erdirilmesi gerekebileceğini, aksi takdirde bebeğin ve annenin sağlığının tehlikeye düşebileceğini ifade ettiğini söyledi. Yaşanan bu süreçle ilgili hukuki yardım almak istediklerini ve benzer bir durumun başkaları tarafından yaşanmaması için basın açıklaması yapılmasını istediklerini belirtti.

​Bunun üzerine, öncelikle hasta dosyasının temin edilmesi gerektiğini, vekaletname çıkarıldıktan sonra hastane dosyasını alabileceğimizi, hasta dosyasını görüp değerlendirmeden izlenecek sürece karar veremeyeceğimizi, dolayısıyla bu aşamada basın açıklaması yapmamaları gerektiğini ifade ederek hastaya hukuki bilgi verdim. Birkaç gün sonra hastanın eşi beni arayarak, ilk bebeklerinin kalp rahatsızlığı nedeniyle hastaneye geldiklerini, annenin yaşadığı yoğun stres ve ağrıları nedeniyle bayıldığını ve kendisinin de bu durum karşısında basına haber verip basına açıklama yapacağını söyledi. Hastanın eşi basın açıklaması sırasında vekilleri olarak benim de yanlarında bulunmamı istediklerini beyan etti. Ben de bir vekil olarak, müvekkilimin haklarını korumak ve hukuki yardımda bulunmak üzere hastaneye gittim."

'HEKİMLERİMİZİ SUÇLAMA KASTIM BULUNMAMAKTADIR'

Yaptığı açıklamada hekimleri suçlama kastının bulunmadığına dikkat çeken Yıldız, şöyle devam etti:

​​"Müvekkilim, haber kanallarında yayınlanan açıklamaları basın mensubuna yaptı. Bana da vekil olmam nedeniyle soru sorulması üzerine, tamamen müvekkilimin tarafıma ifade ettiği beyanlar üzerinden hekimleri suçlama kastı olmaksızın, sürecin nasıl işleyebileceğine ilişkin, olayı özetleyerek bir hukuki değerlendirme yaptım. Açıklamam sırasında, önceliğimizin anne ve bebeğin sağlığı olduğunu, süreci gözlemledikten sonra yasal yollara başvuru hakkımızı kullanacağımızı, hekimlerin kasti hareket etmelerinin mümkün olmadığını, tıp hizmetinin riskli olması nedeniyle hekimlerimizin azami dikkat göstermelerini beklediğimizi ifade ettim. Basına yaptığım açıklamada hekimlerimizi suçlama kastım bulunmamaktadır. Bu üzücü olay, hekimin verdiği bilginin hasta tarafından yanlış anlaşılmasından kaynaklanmıştır. Televizyonda yapılan yayına hekimlerimizin gösterdiği tepkiyi anlıyor ve bundan dolayı büyük üzüntü duyduğumun bilinmesini istiyorum. Değerli hekimlerimize, hekimlerimizin meslek birliğine, meslek derneklerine ve kamuoyuna saygıyla sunarım."

Yorum yaz