DÜNYA

Peskov: İstanbul Dörtlüsü diyalogu devam edecek

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, İstanbul Dörtlüsü olarak bilinen Suriye çözümü konulu Rusya-Türkiye-Fransa-Almanya formatındaki diyalogun devam edeceğini belirtti.
Sitede oku

‘İstanbul zirvesi Erdoğan ve Putin’in başarısı’
Peskov, bugünkü basın toplantısında, "G-20 Zirvesi kapsamında da İstanbul Dörtlüsü formatının devam ettirilmesi gerektiği konuşuldu. Bu yüzden şöyle veya böyle bu diyalog devam edecek" dedi.

‘SURİYE'DE YARI DEVLETLERİN ORTAYA ÇIKMASI TOTAL İSTİKRARSIZLIĞA YOL AÇAR'

Suriye'nin topraklarında yarı devletlerin oluşmasına ve böylelikle ülkenin toprak bütünlüğünün ihlaline yol açabilecek eylemleri kesinlikle desteklemediklerini belirten Peskov, "Bu tür eylemler, bölgede total istikrarsızlığa yol açacak" dedi.

'TÜRKİYE, İDLİB'DE GÖREVİNİ TİTİZLİKLE YAPIYOR'

İdlib'de silahsızlandırma bölgesinin oluşturulma sürecinin "sanıldığından çok zor" ilerlediğini dile getiren Peskov, militanların saldırılara devam ettiğini hatırlatarak, "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir gün önce gerçekleşen sohbette de bu konu ele alındı" ifadelerini kullandı.

Peskov, Türkiye'nin silahsızlandırma bölgesinin oluşturulmasındaki yükümlülüklerini titizlikle yerine getirdiğini vurguladı.

Yorum yaz