DÜNYA

Marriott’ın ziyaretçi veri tabanı hacklendi: 500 milyon kişinin bilgilerini çaldılar

Siber saldırganların Marriott'a ait Starwood Grubu otellerinde konaklayan 500 milyon ziyaretçiye ait verileri ele geçirdiği ortaya çıktı. 2014 ile 2018 yılları arasını kapsayan güvenlik ihlalinden, söz konusu otellerde konaklayanların doğum tarihi, pasaport numaraları, e-posta ve kredi kartı bilgilerinin de etkilendiği belirlendi.
Sitede oku

Habertürk'ten Necdet Çalışkan'ın aktardığına göre, Marriot'tan yapılan resmi açıklamayla duyurulan veri hırsızlığında hackerlar, Starwood Grubu'nun konuk rezervasyon veri tabanını ele geçirdi.

Kripto para şirketinden 100 bin dolar ödüllü 'hack' yarışması
10 Eylül 2018'den önce söz konusu otellerde rezervasyon yapanları ilgilendiren ihlal ile ilgili olarak yapılan açıklamaya göre son 4 yılı kapsayan veri hırsızlığından yaklaşık 500 milyon kişi etkilendi.

Marriot otelleri, bu ziyaretçilerinin 327 milyonunun isim, posta adresi, telefon numarası, e-posta adresi, pasaport numarası, rezervasyon hesap bilgileri, doğum tarihi, cinsiyet, varış ve kalkış bilgilerinin ele geçirildiğini doğruladı.

Otel grubu, müşterilerinin ödeme ve kart bilgilerinin ele geçirilme olasılığının ortadan kaldırılamadığını da duyurdu.

'ÇOK ÜZGÜNÜZ, HER ŞEYİ YAPIYORUZ'

Yaşanan olayı kolluk kuvvetlerine bildirip, ilgili soruşturmaların başlatıldığını duyuran Marriott'ın Başkanı ve İcra Kurulu Başkanı Arne Sorenson, "Yaşanan bu olay nedeniyle çok üzgünüz. Misafirlerimizi desteklemek için her şeyi yapıyoruz" dedi.

Yaşanan veri hırsızlığının, son 4 yıl içinde Starwood Grubu bünyesindeki otellerde konaklayan herkesin dikkatli olmasını gerektirdiğine dikkat çeken siber güvenlik kuruluşu Sophos'un Kıdemli Güvenlik Danışmanı John Shier, "Bu kişiler, önümüzdeki dönemde oltalama girişimleri, hedefli e-posta mesajları, telefon dolandırıcılığı ve finansal odaklı saldırılara maruz kalabilirler" uyarısında bulundu.

Yorum yaz