DÜNYA

Kırım milletvekili: Boğazın kapanması için hiç bir neden yok

Rusya Parlamentosu Kırım Milletvekili Mihail Şeremet, İstanbul Boğazının kapanması için hiç bir neden olmadığını, Türk yetkililerin, Karadeniz’de Rusya karasularını ihlal eden Ukrayna gemilerinin alıkonulmasıyla ilgili Kiev’in başvurduğu siyasi entrikalar uğruna gerginliği derinleştirme yoluna gitmeyeceğini belirtti.
Sitede oku

Ukrayna, Rusya ile yaptığı onlarca anlaşmayı feshetmeyi planlıyor
Sputnik'e konuşan Şeremet, "İstanbul Boğazını kapatmak için hiç bir neden yok. Boğaz sadece savaş durumunda kapatılabilir ve Rusya hiç bir zaman kimseye saldırmadı ve barışa büyük önem veren bir ülkedir" dedi.

Türk yetkililerin Kiev'in belirsiz siyaseti uğruna durumu daha da kötüleştirecek adımlar atmayacağını belirten Şeremet, "Türkiye' de iktidarda, koltuğunu kaybetmemek için her şeyi yapmaya hazır olan Poroşenko'nun siyasi entrikalarına aldanmayacak aklıselim insanlar bulunuyor" dedi.

Pazar günü Ukrayna donanmasına ait Berdyansk, Nikopol ve Yany Kapu gemileri, Rusya'nın geçici bir süre için kapattığı karasularına girerek Karadeniz'den Kerç Boğazına doğru hareket etti ve Rusya sınırını ihlal etti. Tehlikeli manevralar yaparak Rus makamlarının meşru taleplerine yanıt vermeyen gemiler, müdahale edilerek alıkonuldu. Kerç Boğazı'nda meydana gelen bu olaydan sonra Ukrayna Deniz Kuvvetleri Komutanı İgor Voronçenko, Kiev'in Türkiye ve uluslararası toplumdan İstanbul Boğazı'nın Rus gemilerine kapatılmasını talep edeceklerini belirtmişti.

Yorum yaz