DÜNYA

Zaharova: Ukrayna çok ileri gitti

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Ukrayna'nın gerçekleştirdiği provokasyonlarla çok ileri gittiğini belirtti.
Sitede oku

Kiev, 16-60 yaş arası Rus erkeklerin Ukrayna’ya girişini kısıtlama kararı aldı
Haftalık basın toplantısında konuşan Zaharova, Kiev yönetiminin 16-60 yaş arası Rus erkeklerin Ukrayna'ya girişini kısıtlama kararı alması karşısında Ukrayna'nın çok ileri gittiğini ifade etti.

Zaharova, "Bence sorumlu yaklaşım sergilemenin ve Ukrayna'ya gerçek yardım sunmanın vakti geldi. Zira Ukrayna, Kiev yönetimi ve — nasıl adlandıracağımı bile bilmiyorum — devlet başkanı altında gerçekleştirdiği provokasyonlarda çok ileri gitti" dedi.

Ukrayna'daki Rus diplomatik temsilciliklerine yönelik saldırıları değerlendiren Zaharova, Rus toplumunun sabrının tükenebileceğini kaydetti.

'SİMETRİK YANIT VERMEK BİR TÜR DELİRMEYE YOL AÇABİLİR'

Rusya, Kerç Boğazı'ndaki provokasyon nedeniyle Ukrayna'ya nota verdi
Zaharova'ya Rusya'nın Ukrayna tarafından atılan adımlara simetrik yanıt verip vermeyeceği de soruldu.

Böyle bir adımın amaca uygun olmayacağını belirten Zaharova, "Eğer birileri, şu anda Kiev'de olanları simetrik olarak tekrar etmeyi denerse, bir tür delirmeye yol açabilir. Bugün Kiev ve maalesef Ukrayna'da görülen eylemler, devlet sisteminin ve bir kurum olarak devletin işlevsiz hale getirilmesi anlamına gelmekte olup bu, ülke yönetiminin vahşi eylemleri bir sonucudur" ifadelerini kullandı.

 

Yorum yaz