Rusya'nın eski Riyad Büyükelçisi de olan ve Asya-Afrika Halklarıyla Dayanışma-İşbirliği Komitesi Başkan Yardımcılığını da yürüten Baklanov, "Türkiye tarafının çok değerli yardımları sayesinde halkın anklavlarda İdlib'e tahliyesi mümkün oldu. Halihazırda iki ülke ortak görevleri büyük ölçüde başarıyla yerine getiriyor" diyerek ekledi:
'YAKINDA YENİDEN MÜZAKARE SÜRECİ GEREKECEK'
Rus diplomat, "Kürt sorunuyla ilgili ortak formülün geliştirilmesi gerekecek" vurgusu yaptı.
'BİRBİRLERİNİ ÇOK İYİ ANLIYORLAR'
Rusya Uluslararası Diplomasi Enstitüsü'nden Nikolay Surkov da Rusya ile Türkiye'nin birbirini çok iyi anlayan iki aktör olduğu görüşünü paylaşarak şu değerlendirmelerde bulundu:
"İdlib çatışmasızlık bölgesinin çökmesi, Rusya ile Türkiye'nin çıkarına değil. İki ülkenin pozisyonları yakın: Türkiye'nin eylemleri, Suriye'nin federalleşmesine yol açıyor ve Moskova'nın bu konudaki vizyonuna uyuyor."
'MUHALEFET YOK EDİELECEK DEĞİL'
"Suriye'deki muhalefeti yok etmek her iki ülkenin de çıkarına değil, zira Suriye'nin geleceği ve anayasanın oluşturulması süreci için bu muhalefete ihtiyaç olacak."
"Türkiye şu anda Amerikalılarla ilişkili güçlere, yani YPG'ye karşı mücadele ediyor ve bu açıdan Türkiye'nin eylemleri Amerikan varlığını engellemeye yardımcı oluyor. Diğer yandan Rusya, Türkiye'nin kaygı ve endişelerine çok daha büyük anlayışla yaklaşacak. Rusya, bölgedeki Türk varlığına olumlu bakacak. Şu anda iki ülkenin pozisyonları karşılıklı yarar sağlıyor".