YAŞAM

Chapecoense, 2 yıl önce yaşanan kazada yaşamını yitirenleri andı

Brezilya ekibi Chapecoense'nin geçirdiği trajik uçak kazasının üzerinden iki yıl geçti. Kulüp ve taraftarlar, acı günde yaşamını yitiren futbolcularını andı.
Sitede oku

Brezilya kulübü 2 yıl önce yaşanan acı olayla ilgili bir video paylaştı. Görüntülerde 'Her zaman hatırlanacaksınız' ve '29 Kasım ölümsüz savaşçılarımızın günü' mesajları yer aldı.

Uçak kazasında futbolcularını kaybeden Chapecoense, Barcelona ile hazırlık maçında karşılaştı
Chapecoense taraftarları da trajedinin 2. yılında futbolcularını andı. Stadyumu ziyaret eden Brezilyalı futbol severler, yaşamını yitiren futbolcuların fotoğraflarıyla donatılan çıkış tünelinde, duygu dolu anlar yaşadı.

‘TANRIMIN BU DÜNYADA MUTLU BİR HAYAT YAŞAMAMA İZİN VERDİ'

Kazadan sağ çıkmayı başaran Alan Ruschel, hamile eşiyle kameraların karşısına çıktı, hayata tutunmak zorunda olduğunu söyledi. Ruschel, "Hayat öyle ya da böyle devam ediyor. Tanrımın bu dünyada mutlu bir hayat yaşamama izin verdiğine inanıyorum" dedi.

Chapecoense, kaza sonrası ilk resmi maçını kazandı
PROTEZ BACAKLA KULÜPTE GÖREV YAPMAYA DEVAM EDİYOR

Bir diğer kazazede kaleci Jakson Follmann ise, hayatına protez bacakla devam ediyor. Kulüpte görev yapmaya devam ettiğini belirten Follmann da şanslı olduğu görüşünde.

Chapecoense takımını taşıyan uçak, 29 Kasım 2016 tarihinde Copa Sudamericana final maçı için Kolombiya'ya doğru hareket ettiği sırada düşmüştü. Trajik kazada 71 kişi hayatını kaybetmişti.

 

 

Yorum yaz