DÜNYA

Bale yıldızı Sergey Polunin'den Rusya vatandaşlığına 'grand jete'

'Balenin kötü çocuğu' lakabına modellik ve oyunculuk performanslarını da ekleyen Sergey Polunin, doğduğu Ukrayna ile Rusya arasında gerilimin tırmandığı bir dönemde, Rusya vatandaşlığına 'jete' (sıçrama) yaptı. Bu vesileyle dövme koleksiyonuna Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i de kattı.
Sitede oku

Tüm dünyayı kendine hayran bırakan Ukrayna doğumlu balet Sergey Polunin, tam da Kiev ile Moskova arasındaki gerilime Kerç Boğazı vakası eklenmişken, Rusya vatandaşlığına geçtiğini duyurdu.

Açıklamayı sosyal medya hesaplarından yapan Polunin, Moskova'dan çıkarılmış yeni pasaportunun fotoğrafını paylaştı.

'Ukrayna, Gürcistan ve başka pek çok ülkede devrimler ve savaşlar çıkaran vicdansızları' kınadığını belirtirken Rusya ve Devlet Başkanı Vladimir Putin'e övgüler düzdü.

Kiev Kaerografik Akademi'den mezun olmasının ardından 2009'da İngiltere'ye giderek Royal Ballet'in (Kraliyet Balesi) en genç başdansçısı olan Polunin, 2 yıl sonra "İçimdeki sanatçı ölüyor" diyerek istifa etti. Serbest başdansçı olarak Royal Ballet, Sadler's Wells Tiyatrosu, Bolşoy Tiyatrosu, Stanislavski ve Nemiroviç-Dançenko Moskova Akademik Müzik Tiyatrosu, La Scala Tiyatrosu, San Carlo Tiyatrosu, Bavyera Eyalet Balesi'nde sahneye çıkan Polunin, müzik videoları ve 'Şark Ekspresinde Cinayet', 'Kızıl Serçe' filmlerindeki rolleriyle de yankı yarattı.

DÜNYAYAŞAMPOLİTİKAKültür & SanatHaberlerUkraynaRusyaSergey PoluninVladimir Putin
Yorum yaz