DÜNYA

Hayrettin Karaman: Erbakan, 'Ben sizi cihada davet ediyorum, siz 'soğan ve patates soyalım' diyorsunuz' demişti

İlahiyatçı Hayrettin Karaman, eski Başbakan Necmettin Erbakan'la o dönem gerçekleştirdikleri bir görüşmeyi anlattı. Erbakan'dan imam hatiplerin siyasetten uzak tutulmasını istediklerini belirten Karaman, karşılığında "Ben sizi cihada davet ediyorum, siz 'soğan ve patates soyalım' diyorsunuz" yanıtını aldıklarını aktardı.
Sitede oku

Hayrettin Karaman, Yeni Şafak'ta "Milli Görüş ve tasavvufun aleyhinde bulunma" başlığıyla yayımlanan yazısında Necmettin Erbakan ile hiçbir zaman aralarının bozulmadığını, kendisini daima önemli toplantılara davet ettiğini söyledi.

Karamollaoğlu'ndan Fatih Erbakan'a: Erbakan Hoca olsaydı herhalde falakayı yerdi
"Bana bir defadan fazla milletvekilliği teklif etti, bazı önemli istişarelere de çağırıldım. Türk cumhuriyetlerine yapılan ziyaretten dönünce "Adil Düzen " adıyla Erbakan'ın takdim ettiği anlayış ve projeyi ilmî olarak tenkit etme ihtiyacını hissettik" diyen Karaman, şöyle devam etti:

— Merhum Sabahaddin Zaim Hocanın başkanlığında seyahate katılan 15 kadar akademisyen ve hoca, Milli Görüş'ün partisine mensup birkaç zatın (içlerinde bugünkü Cumhurbaşkanımız da var) katılım ve hizmetiyle bir yıla yakın çalıştık ve ortaya bir rapor çıkmış oldu ve bu rapor Erbakan'a sunuldu. Bu faaliyet bir çatışma değil, genişletilmiş istişare mahiyetindedir. Allah şifa versin dostumuz Ahmet Vanlıoğlu'nun aldığı randevu ile Fatih'te bir evde Erbakan Hoca ile bizim ekipten 8-10 arkadaş buluştuk, İmam Hatip Okullarına siyasetin sokulmamasını kendisinden rica ettik ve karşılıklı olarak gerekçelerimizi açıkladık. Ama Hoca'yı ikna edemedik, şu cümlesini nakledebilirim: "Ben sizi anlı şanlı cihada davet ediyorum, siz cephe gerisinde kalıp soğan ve patates soyalım diyorsunuz, ne yapalım bu bir nasip meselesidir."

— Evet, ortada bir fikir ve hizmet anlayışı ihtilâfı vardı, ama bu ihtilâf hiçbir zaman birbirimizi İslâm'dan, Ehl-i Sünnet'ten ve bütünlükten dışlama noktasına varmadı. Benim tasavvuf aleyhinde bulunduğumu söyleyen bir kişinin birden fazla ilmî ve ahlâkî problemi/arızası var demektir.

Yorum yaz