YAŞAM

Çin'in Kara Cuma'sı Bekarlar Günü için para biriktirmek amacıyla uyguladığı diyet sonrası hastanelik oldu

Hong Jia isimli bir üniversitede öğrencisi, Çin'in Black Friday'ı (Kara Cuma)olarak bilinen 'Singles Day' (Bekarlar Günü) isimli alışveriş etkinliği için para biriktirmek amacıyla 3 hafta boyunca sadece hazır noodledan oluşan bir diyet uygulaması sonrasında hastanelik oldu.
Sitede oku

Alibaba'dan 'Bekarlar Günü'nde satış rekoru: 85 saniye içinde 1 milyar dolar
Çinli bir üniversite öğrencisi, 3 hafta boyunca yalnızca hazır noodle (makarna) ile besledikten sonra hastanelik oldu.

Hong Jia isimli gençin bu diyeti Çin'in 'Black Friday'i  (Kara Cuma) olarak bilinen 'Singles Day' (Bekarlar Günü) isimli alışveriş etkinliği için para biriktirmek amacıyla uyguladığı belirtildi.

BİRİKTİRDİĞİ PARA İLAÇLARA GİTTİ

Oldukça ucuz bir beslenme diyeti uygulayarak 749 yuan (yaklaşık 571 TL) biriktirmeyi başaran ve bu süreci vlogunda paylaşan Hong Jia'nın, çektiği video kısa sürede sosyal medya da yayıldı ve birçok takipçi tarafından izlendi.

Ancak yakalandığı hastalık ve ilaçlar için harcamak zorunda kaldığı paralar yüzünden Jia'nın para biriktirme hayalleri suya düşmüş oldu.

HAZIR NOODLE ÇİN'DE ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ ARASINDA OLDUKÇA RAĞBET GÖRÜYOR

Hong Jia'nın hastalanmasının nedeni kesin olarak bilinmese de sadece hazır noodle ile beslenmesinin hastalığına etken olabileceği aktarıldı.

Ucuz olmasından ötürü Çin'de birçok üniversite öğrencisinin günlük öğünlerinde tükettiği ürünlerden biri olan hazır noodlelar, kolay hazırlanabilen ürünler olmasının yanı sıra sağlıklı yiyeceklere de dönüştürülebileceği belirtiliyor.

Yorum yaz