DÜNYA

'AK Parti'de Kurtulmuş ve Çelik, Yıldırım'ı zor durumda bıraktı'

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlere dair kulis yazdı. Zeyrek, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ve AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in adayların belli olduğu yönündeki açıklamalarını Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Binali Yıldırım'a 'emrivaki' şeklinde yorumladı.
Sitede oku

Deniz Zeyrek,"Yıldırım'a emrivaki mi yapıldı" başlığıyla yayımlanan yazısında Binali Yıldırım'ın, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı görevine sıcak bakmadığını söyledi.

Kurtulmuş: İstanbul ve Ankara adaylarımız belli
Bu aşamada Numan Kurtulmuş ve Ömer Çelik'in "İstanbul, Ankara ve İzmir dahil birçok ilde adaylarımız belli oldu" açıklamalarının Yıldırım'ı 'zor duruma soktuğunu' ileri süren Zeyrek, bunu 'emrivaki' şeklinde yorumladı.

"Henüz Erdoğan ile İstanbul adaylığı konusunda bir görüşme yapmayan Yıldırım, Kurtulmuş'un bu açıklaması nedeniyle zor durumda kaldı. Çünkü, daha önce ismi konuşulmuştu ve Kurtulmuş'un açıklaması 'Yıldırım kesinleşti' olarak yorumlanmıştı" diyen Zeyrek, şöyle devam etti:

— Erdoğan-Bahçeli görüşmesi tamamlandıktan sonra da (akşam saatlerinde) AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik kamera önüne geçti ve Ankara, İstanbul, İzmir'in de aralarında bulunduğu bir çok ilin başkan adayının netleştiğini ve Cumartesi açıklanacağını duyurdu. Bu gelişme yaşanırken de Yıldırım henüz Cumhurbaşkanı Erdoğan ile konuyu görüşmemişti ve son nokta konulmamıştı. Başbakanlık, TBMM Başkanlığı yapmış, partinin en güçlü ikinci ismi olmuş biri olarak Yıldırım'ın İstanbul adaylığına sıcak bakmadığı biliniyordu.

— "Yatırımlardan Sorumlu Cumhurbaşkanı Yardımcılığı" gibi bir görevi tercih edebilirdi. Daha Cumhurbaşkanı ile görüşmeden, son kararını bildirmeden, MHP'nin tavrı tam netleşmeden, hatta rakipleri dahi belli olmadan aday ilan edilmesi, kendisi için bir çeşit "emrivaki" olmuştu. Bu da Yıldırım için sıkıntılı bir durum yaratmıştı.

 

Yorum yaz