DÜNYA

BM: Çavuşoğlu ile Guterres, Kaşıkçı cinayetini görüştü, ama uluslararası soruşturmaya ilişkin resmi talep almadık

Birleşmiş Milletler, Genel Sekreter Guterres ile Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun görüşmesinin ardından açıklama yaptı: Kaşıkçı cinayetine uluslararası soruşturma için resmi talep almadık. Oysa uluslararası soruşturma için Genel Sekreter'in yetkiye ihtiyacı var.
Sitede oku

‘Çavuşoğlu’nun Kaşıkçı için uluslararası soruşturma çağrısının amacı ABD’nin çifte standardına son vermek’
BM, Genel Sekreter Antonio Guterres ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu arasındaki görüşmede Kaşıkçı cinayetinin de görüşüldüğünü duyurdu.

BM Genel Merkezi'nde düzenlenen Medeniyetler İttifakı 8'inci Küresel Forumu'na katılan Çavuşoğlu, Guterres ile bir araya geldi. Görüşme basına kapalı gerçekleşti.

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın brifinginde görüşmeye ilişkin, ''Çavuşoğlu ile Guterres, Yemen, Suriye, Kıbrıs ve Cemal Kaşıkçı cinayetini görüştü. Uluslararası soruşturma konusuna ilişkin resmi bir talep almadık'' değerlendirmesinde bulundu.

Çavuşoğlu'ndan Suudi savcıya yanıt: Bazı açıklamaları tatmin edici bulmadım, Kaşıkçı'nın cesedi nerede?
Dujarric, uluslararası soruşturma için Genel Sekreter'in yetkiye ihtiyaç duyduğunu sözlerine ekledi.

ÇAVUŞOĞLU'NUN ÖNCEKİ AÇIKLAMALARI

Daha önce Çavuşoğlu, Kaşıkçı cinayetine uluslararası soruşturma talep eden açıklamalar yapmıştı.

Dışişleri Bakanı, 14 Kasım'da "Bulunduğumuz aşamada artık uluslararası soruşturmanın şart olduğunu görüyoruz" demişti. 15 Kasım'da Suudi Başsavcı'nın açıklamalarını tatmin edici bulmadığını belirtirken "Bu konuda uluslararası camiayla da açık ve şeffaf bir şekilde işbirliği yapacağız. Elimizdeki bilgi ve belgeleri paylaşmaya devam edeceğiz" diye konuşmuştu.

Çavuşoğlu: Kaşıkçı için uluslararası soruşturma şart
CESEDİN OLMAMASI SORUŞTURMAYI İLERLETMEYE ENGEL

Suudi istihbaratçı kökenli gazeteci Cemal Kaşıkçı, 2 Ekim'de girdiği Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu'ndan sağ çıkamadı.

Kaşıkçı'yı konsoloslukta öldürdüğü belirlenen ekip, Suudi Veliaht Prensi'ne yakın isimlerden oluşuyor.

Bulunamayan cesedin parçalanarak konsolosluktan çıkarıldığı sanılıyor.

Yorum yaz