DÜNYA

Abdullah Cömert davasında sanık polise 6 yıl hapis cezası

Hatay'daki Gezi Parkı eylemleri sırasında hayatını kaybeden Abdullah Cömert davasında karar açıklandı. Sanık polis Ahmet Kuş'a 6 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası verildi.
Sitede oku

Abdullah Cömert davasında gerekçe açıklandı: Gaz tüfeği öldürücü bir silah değil
Gezi olayları sırasında Hatay'da başına biber gazı kapsülü isabet etmesi sonucu yaşamını yitiren Abdullah Cömert davasında ikinci duruşma bugün Balıkesir Adliyesi'nde görüldü.

Abdullah Cömert’i gaz fişeğiyle öldürmekle yeniden yargılanan polis Ahmet Kuş’a 'bilinçli taksirle öldürmekten' 6 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası verildi.

Yargıtay'ın bozduğu karara uyan mahkeme heyeti, cezası kesinleşinceye kadar polis Ahmet Kuş’un tutuklanmamasına karar verdi.

Duruşmaya SEGBİS ile bağlanan sanık polis Ahmet Kuş, "Gezi olayları öncesinde birçok olaya katıldım. Kimsenin canına malına kastım olmadı, beraatimi talep ediyorum" dedi.

Cömert ailesinin avukatı Hatice Can ise "Kamunun ve ailenin adalete inancını sarsacak bir karar, temyiz edeceğiz" tepkisini verdi.

Abdullah Cömert'i öldüren polis, hedef gözeterek ateş etmiş
Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesi, 14 Mart 2016’daki kararıyla, polis Kuş’u 'kastın aşılması suretiyle öldürmek' suçundan 13 yıl 4 ay hapis cezasına mahkum etmişti. Yargıtay 1. Ceza Dairesi’nin bu cezayı bozmasının ardından dava yine aynı mahkemede görüldü.

Bianet'e konuşan avukat Can, yargı sürecini şöyle özetledi:

"Davanın başından beri ‘olası kast’ suçlamasının yeterli olmadığını, ‘kasten öldürmeden’ ceza alması gerektiğini söylüyorduk. Hatta dava ilk kez görüldüğünde savcının mütalaası da bu yöndeydi."

"Ancak davanın ilk görüldüğü sırada mahkeme, gaz kapsülünü ‘öldürücü’ diye nitelemediği için ceza, ‘yaralama kastıyla ölüme neden olmaktan' verildi, sanık 13 yıl 4 ay ceza almıştı. Hem duruşma savcısı hem de biz, Cömert ailesinin avukatları olarak kararı, sanık aleyhine temyiz ettik."

Turgut Kazan, Anadolu Kültür'e yapılan operasyonu yorumladı: Ne 12 Mart, ne 12 Eylül ne de FETÖ'nün Özel Yetkili Mahkeme'lerinde bu kadar utanç duymadım

"Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı ise suçu, ‘bilinçli taksir’ olarak niteledi, Yargıtay da bu görüşe uyarak kararı bozdu."

"Mahkemenin de bozma kararına uymasıyla yapılan yeniden yargılama sonucunda bugün sanığa ‘bilinçli taksirden’ cezaya hükmedildi. Ceza, bu suça en üst sınırdan verildi ancak mahkeme tutuklamaya hükmetmedi."

Can, bu kararı da temyiz edeceklerini, zaten dosyanın Hatay’dan Balıkesir’e nakledilmesi, yüzyüzelik ilkesinin yerine getirilmemesi gibi birçok itirazlarının baki olduğunu ifade etti.

Yorum yaz