DÜNYA

Putin: Donbass'taki seçimler kaçınılmazdı

Ukrayna'dan tek taraflı bağımsızlık ilan eden Donetsk Halk Cumhuriyeti (DHC) ile Lugansk Halk Cumhuriyeti'ndeki (LHC) seçimleri halkın yaşanan gelişmelere tepkisi olarak niteleyen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, seçimlerin kaçınılmaz olduğunu vurguladı.
Sitede oku

Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği (ASEAN) Zirvesi ve Doğu Asya zirvesi (EAS) için Singapur’a giden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bu ülkedeki programının sonunda basın toplantısı düzenledi. Donbass bölgesindeki seçimleri değerlendiren Putin, "Bu, halkın bölgedeki gelişmelere verdiği bir tepki. Bu seçimler, elbette kaçınılmazdı" dedi.

'ÖNCE SİYASİ MOTİFLİ CİNAYETLER KINANMALIYDI'

Batılı ülkelerin Donetsk ve Lugansk'taki seçimleri kınamasının sorulması üzerine Putin, "Tanınmayan bu ülkelerin topraklarında gerçekleştirilen cinayetlerin kınandığını hiç duymadık. Öncelikle siyasi motifli cinayetlerin kınanması gerekirdi. Bölgede yaşayan halk tepkisini böyle dile getirdi. Söz konusu suçları işleyenler ne düşünmüştü?" yanıtını verdi.

'NORMANDİYA FORMATINDAKİ LİDERLERİN GÖRÜŞMESİ ANLAMSIZ OLUR'

Lugansk ve Donetsk seçimlerinin kazananları Paseçnik ve Puşilin
Rusya, Ukrayna, Almanya ve Fransa'dan oluşan Normandiya formatındaki liderlerin görüşme olasılığını değerlendiren Putin, şu anda Ukrayna'da seçim kampanyası yürütüldüğünü anımsatarak böyle bir görüşmenin anlamsız olacağını, zira Kiev yönetiminin Minsk anlaşmalarını yerine getirmek için şimdiye kadar hiçbir şey yapmadığını vurguladı.

Putin, herkesin Rusya'dan anlaşmaları uygulamasını beklediğinin, bu konuda hiçbir şey yapmayan Ukrayna'nın eylemsizliğinin görmezden gelindiğinin de altını çizdi.

Donbass’taki Lugansk ve Donetsk Halk Cumhuriyetleri’nde 11 Kasım’da yapılan seçimlerin galibi Leonid Paseçnik ve Denis Puşilin olmuştu.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Kiev’in gözardı ettiği bu bölgelerin kendi varlıklarını sürdürebilmek için başka seçenekleri olmadığını, seçimleri anlayışla karşıladıklarını belirtmişti.

Yorum yaz