DÜNYA

Çavuşoğlu: FETÖ ile mücadelede 83 ülkeye 452 kişinin iadesi için dosya gönderildi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, FETÖ'nün yurt dışı yapılanmasına ilişkin 452 şahsa dair iade dosyası hazırlandığını ve 83 ülkeye gönderildiğini açıkladı.
Sitede oku

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Dışişleri Bakanlığı'nın 2019 yılı bütçesinin görüşmelerinde konuşan Çavuşoğlu, ABD Kongresi tarafından Türkiye'yi hedef alan yaptırımlarla ilgili faturanın etkisini kaldırmak için çaba gösterildiğini söyledi.

Çavuşoğlu: ABD, Türkiye'ye yaptırım kararından vazgeçmek istedi, bizi aradı
Bakan Çavuşoğlu, ABD'nin PKK liderleri için para ödülü koymasıyla ilgili, "Bunlar olumlu ancak geç ve yetersiz adımlar. Sahada neticesini görmek istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

FETÖ'nün yurt dışı yapılanmasına ilişkin 452 şahsa dair iade dosyası hazırlandığını ve 83 ülkeye gönderildiğini belirten Çavuşoğlu'nun açıklamalardan satır başları şöyle:

— FETÖ'yle içte ve dışta kapsamlı mücadeleye kararlılıkla devam ediyoruz. Dünyanın neresinde olursa olsun FETÖ'cü teröristlerin peşindeyiz. FETÖ mensuplarının Türk adaletine hesap vermelerini sağlıyoruz. FETÖ'nün yurtdışı yapılanmasının elebaşlarına yönelik soruşturmalar kapsamında 452 şahsa ilişkin iade dosyaları hazırlandı. Bunlar şahısların bulunduğu 83 ülkeye gönderildi. Üçüncü ülkelere sınırdışı edilenlerin yanı sıra 21 ülkeyle ikili işbirliğiyle toplam 104 FETÖ mensubunun Türkiye'ye gelmesi sağlandı.

'ABD YAPTIRIMLARINI DOĞRU BULMUYORUZ'

Erdoğan: ABD'nin İran yaptırımlarına uymayız, emperyal bir dünyada yaşamak istemiyoruz
— ABD yaptırımlarını doğru bulmuyoruz. Yaptırımlara karşıyız. Yaptırımların gerek İran halkı, gerek ikili ticari ve ekonomik ilişkilerimiz üzerindeki muhtemel olumsuz etkisini en aza indirmek için ABD başta olmak üzere tüm taraflarla yakın işbirliği içindeyiz. ABD'nin tek taraflı kararları tüm dünya sistemini olumsuz etkilemeye başladı.

Şu ana kadar ülkemizden Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı bölgelerine 260 binden fazla mülteci dönmüştür.

— Kıbrıs'ın deniz alanlarındaki çıkarları korumak için gerekli tedbirleri aldık. Kimsenin macera içine girmesini istemeyiz.

Yorum yaz