DÜNYA

‘Hafıza Nöbeti: Ölümsüz Leningrad’ adlı forum Ankara’da açıldı

Türkiye’de bu yıl ilki düzenlenen ‘Hafıza Nöbeti: Ölümsüz Leningrad’ adlı forum, Rusya vatandaşlarının ve Türkiye’de yaşayan Rusların yanı sıra Rus dili ve tarihi ile ilgilenen Türkiye vatandaşlarının katılımıyla Ankara'da başladı.
Sitede oku

Rus Kültür Derneği ve Rus Dili Konuşan Gençler Derneği (Ankara) tarafından Russkiy Mir (Rus Dünyası) Vakfı, Rusya'nın Türkiye Büyükelçiliği ve Rusya Yurtdışında Yaşayan ve Uluslararası İşbirliği Ajansı'nın (Rossotrudniçestvo) desteğiyle düzenlenen forum, bu yıl 75. Yıldönümü kutlanan Leningrad Kuşatması'nın kırılmasına adandı.

Etkinliğin açılışını yapan Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov, Türkiye'de yaşayan Rusya vatandaşları arasında vatanseverlik konulu eğitim etkinliklerinin düzenlenmesinin gerekliliğine dikkat çekti.

Ankara'daki Leningrad kuşatması konulu forumu'ndan bir kare

Yerhov, "Çocuklarımız dedelerinin ve büyük dedelerinin kahramanlıklarla dolu geçmişini bilmeli, onlarla gurur duymalı ve onların kahramanlıkların bir parçası olduklarını hissetmeli" diye konuştu.

Türkiye'de yaşayan Rusya vatandaşları, Rus okullarının öğretmen ve öğrencileri ve Rusça eğitimi gören Türkiye vatandaşları, St. Petersburglu ünlü birer tarihçi olan İgor Pıhalov ve Yelena Lelina ile karşılaşma ve onların anlattıklarını dinleme fırsatı buldu.

Pıhalov ve Lelina, Leningrad Kuşatması ile ilgili aydınlatma faaliyetlerindeki mevcut sorunları, kuşatmayla ilgili efsaneleri ve bu efsanelerin çürütülmesi ile ilgili öyküleri, ayrıca modern Saint Petersburg'da kuşatmaya adanan başlıca anıtları anlattı.

Yorum yaz